Câinele tău visează ca și tine

Probabil ai observat încă de când era pui că patrupedul tău mișcă din lăbuțe și din coadă când doarme profund. Studiile au demonstrat că și câinii visează la fel ca noi. Subconștientul lor reproduce imagini de peste zi și probabil visează cum aleargă și cum se joacă în parc, cum se plimbă cu tine sau cum mănâncă. Nu este exclus să aibă și coșmaruri, dacă au fost atacați de câini agresivi.

Câinii sunt la fel de inteligenți ca un copil de doi ani

Expert în psihologia canină, Stanley Coren, susține că toți câinii sunt suficient de inteligenți pentru a face față unui copil de doi ani. Bineînțeles, există rase mai inteligente, și altele mai indolente. Se pare că Border Collie ar fi cei mai înzestrați. Dar orice câine este capabil să învețe și să recunoască anumite cuvinte folosite mai des de stăpânul lui, poate să numere și poate să păcălească alte animale sau pe stăpânii lor pentru a primi ceva bun de ronțăit. Poate că nu știai despre câinele tău toate aceste lucruri, dar merită să îl pui la încercare.

Puii se nasc orbi și surzi

Este uimitor cum puii de cățel continuă să se dezvolte după naștere și cât de rapid se întâmplă acest lucru. Puii se nasc orbi și surzi, dar ochii și structura internă a urechilor trec prin diverse transformări și, după numai 2 săptămâni, încep să vadă și să răspundă la sunete și la lătratul mamei lor.

Lucruri stranii pe care nu le știai despre câinele tău

Câinii au al șaselea simț mult mai puternic decât al oamenilor

Un studiu din anul 2010 demonstrează că micuțele patrupede pot simți din furtuna, ploaia, cutremurele și chiar situațiile periculoase în care pot ajunge stăpânii lor. Ei devin agitați, încearcă să se desprindă din lesă și să se ascundă sau se refugiază în colțul lor preferat din casă și nu mai ies de acolo. Există mărturii conform cărora câinii ar putea simți inclusiv bolile grave precum cancerul sau infarctul miocardic.

Nasul unui câine, de mii de ori mai sensibil decât al oamenilor

Zona responsabilă cu mirosul din creierul unui câine este de 40 de ori mai mare decât la om. Nu este de mirare că mirosul lor este de mii de ori mai ascuțit. Spre exemplu, nasul nostru are aproximativ 5 milioane de receptori, pe când nasul unui câine de vânătoare poate conține 125 de milioane de receptori.

Datorită mirosului, câinii simt adesea un pericol, un animal care te poate ataca și chiar un om cu intenții rele. Stresul și tensiunea în care se află un posibil atacator eliberează mirosuri subtile pe care câinele tău le poate simți de la distanță.