Folosește fiecare spațiu din bucătărie pentru a crea noi locuri de depozitare, dar ai grijă să nu încarci dulapurile cu lucruri inutile. Poți comanda dulapuri suspendate deasupra chiuvetei sau a frigiderului, poți cumpăra o banchetă cu spațiu de depozitare dedesubt, dar și rafturi inteligent croite în interiorul cămării, pentru a depozita cât mai multe. Cu toate acestea, ferește-te să ții în bucătărie lucrurile de care nu ai nevoie.

Detergenții, cât mai departe de bucătărie

Fie că sunt detergenți pentru baie, fie că sunt pentru bucătărie, trebuie să îi ții în dulapurile de pe hol, din balcon sau din baie. Este bine ca detergenții să nu stea niciodată în același loc cu tacâmurile, vesela sau proviziile tale de alimente.

Medicamentele au nevoie de un loc uscat

Chiar dacă îți petreci mare parte din zi în bucătărie și ai nevoie de medicamente la îndemână, nu le ține prin sertarele sau dulapurile din bucătărie. Ca și baia, și bucătăria este un spațiu umed, unde se adună aburi și se face condens iarna. Medicamentele își pierd proprietățile dacă sunt ținute în condiții improprii.

Electrocasnicele pe care le folosești constant

Robotul de bucătărie, storcătorul de fructe, răzătoarea sau râșnița de cafea ar trebui ținute la îndemână, la vedere, pentru a fi foarte ușor de folosit. Găsește-le loc pe blatul din bucătărie, nu în interiorul dulapurilor.

Cutii cu alimente descoperite

Chiar dacă sunt alimente uscate precum orezul, zahărul sau pastele, ai grijă să nu le ții niciodată în cutii fără capace. Ele pot împrumuta tot felul de mirosuri de la alte alimente și pot absorbi umezeala specifică din bucătărie.

Porțelanurile și paharele din cristal

Vesela fină și scumpă din cristal sau porțelan este bine să aibă locul ei special într-un dulap din camera de zi. Dacă le ții în bucătărie, riști să le ciobești sau să le spargi manevrând diverse obiecte în jurul lor.

sursa foto: 123rf.com

Citeste și Ce greșeli să eviți când folosești tigaia de Teflon