Dacă se numește soluție de geamuri, înseamnă că o putem folosi pentru orice suprafață lucioasă! Greșit! Poate fi folosită pentru orice suprafață din sticlă, dar nu pentru orice suprafață lucioasă. Și iată de ce!

Ecranul televizorului sau al calculatorului nu trebuie curățate cu soluția de geamuri

Chiar dacă este la îndemână și degresează foarte bine urmele de degete de pe ecran, nu e bine să folosești detergentul pentru geamuri la calculator, televizor, laptop sau tabletă. Nici pentru telefonul tău mobil. Detergenții din această soluție, substanțele dezinfectante și înălbitorul sunt prea dure pentru ecranul sensibil al aparaturii moderne. Cu timpul, pot deveni opace în anumite zone din cauza ei. Folosește doar o lavetă din microfibră și o soluție simplă din apă cu oțet.

Propria piele

Nu curăța niciodată urmele de cosmetice, de pixuri sau de vaselină de pe mâini cu soluția de geamuri. Este o soluție dură care usucă pielea și te poți trezi cu iritații și pete roșii. Conține un degresant prea puternic pentru pielea noastră.

Blaturile din bucătărie din granit

Știi deja că aceste blaturi din granit sau din marmură au pori specifici materialelor din care sunt făcute. Chiar dacă există un strat protector deasupra, cu timpul acesta va fi afectat de detergentul pentru geamuri și va căpăta pete inestetice. În plus, culoarea albastră sau verde din soluția de geamuri poate pătrunde în porii pietrelor și va rămâne acolo pentru totdeauna.

Lemn, mobilă și parchet

Nu încerca niciodată să cureți praful și petele de pe mobilă sau parchet cu soluția de geamuri. Aceasta pătează suprafețele poroase precum lemnul, iar petele nu mai sunt ușor de scos.

Soluția de geamuri, interzisă la mașină

Din comoditate, mulți posesori de mașină lustruiesc parbrizul și celelalte geamuri cu aceeași soluție cu care spală geamurile din casă. Dar amoniacul și degresantul puternic din această soluție poate distruge peliculele fine aplicate pe suprafața geamurilor mașinii. După câteva folosiri, vei observa că geamurile rămân pătate, devin mai opace sau capătă un aspect blurat.

sursa foto: 123rf.com