Când vine vorba despre radiațiile emise de telefonul mobil, opiniile sunt împărțite. Mulți cercetători ne asigură că sunt prea slabe pentru a determina apariția cancerului sau schimbări dramatice asupra stării de sănătate. Alții consideră că studiile efectuate până acum nu sunt suficiente și că este mult mai bine să fim prevăzători.

Pentru a ne proteja și pe noi, și telefoanele scumpe pe care le avem, iată o listă scurtă cu locuri în care nu este deloc indicat să ții telefonul mobil.

Buzunarul de la spatele blugilor

E foarte comos să ții telefonul mobil în buzunarul de la spate, dar nu pe termen lung! Îl poți scăpa ușor pe jos sau te poți așeza pe el, dacă ai uitat că este în buzunar.

Ecranul sensibil se activează de la căldura corpului și la diverse mișcări poți apela din greșeală pe cineva.

Au existat și unele avertismente, neconfirmate încă de știință, conform cărora radiațiile telefonului ținut aproape tot timpul în buzunarul de la blugi ar putea da dureri de stomac.

Să nu ții telefonul mobil direct pe piele!

Nu este vorba doar de radiațiile care ar putea cauza cancer, pentru că acest aspect nu a fost încă pe deplin studiat și aprofundat de cercetători. Dar, pe ecranul telefonului, se adună grăsime de pe degete și tot felul de pete în care proliferează bacterii de toate soiurile.

Nu lipi telefonul de piele, nu îl pune în sutien și nici la betelia pantalonilor, și nu lipi ecranul de față când vorbești. Încearcă să îl ții la o distanță de jumătate de centimetru. Dacă ai observat că faci mai des coșuri pe lângă tâmple, urechi și pomeți, bacteriile de pe telefonul mobil ar putea fi de vină.

Nu dormi cu telefonul sub pernă!

Presat de pliurile pernei, telefonul poate să caute de unul singur pe internet, poate să sune, să trimită mesaje, să acceseze diverse aplicații și galeria cu poze. Aflat în continuă activitate ascuns sub pernă, bateria se încinge, emite radiații nocive mai puternice și poate oricând să ia foc.

Citește și de ce nu e bine să ții telefonul prea aproape de cap!

Nu pune telefonul în căruțul copiilor!

Ai grijă să nu ții telefonul mobil în landou sau în căruțul celor mici. Lăsând la o parte faptul că vor fi tentați să se joace cu el, mulți cercetători atrag atenția că cei mici sunt mai sensibili la radiațiile emise de aceste aparate, care nu sunt chiar inofensive.

Nu este bine să ții telefonul mobil în locuri fierbinți

Ai grijă să nu pui telefonul pe caloriferul încins, pe șemineu sau lângă cuptor. Vara, nu îl lăsa în mașină, în soare, pentru că temperatura din habitaclu crește vertiginos și va afecta aparatul, circuitele delicate din interior, claritatea imaginii și culorile ecranului.

sursa foto: 123rf.com