Poți folosi laptele bătut la o mulțime de preparate, și sărate și dulci! Este păcat să rămână prin frigider și să se strice, având în vedere că nu are un termen de valabilitate prea mare.

Laptele bătut face clătite mai pufoase

Dacă ești amatoare de clatite americane, poți pune în compoziție câteva linguri de lapte bătut și vor ieși mai pufoase și mai sățioase.

Adaugă condimente pentru un sos delicios

Combină puțin usturoi cu mărar proaspăt tocat și amestecă bine în laptele bătut care a rămas prin pahar. Vei obține un sos foarte gustos pentru o friptură sau pentru o garnitură de legume.

Poți adăuga și ierburi aromatice, fără usturoi, la acest lapte pentru a-l folosi drept sos pentru salatele de varză, de crudițăți sau de roșii.

Merge de minune la plăcinta de brânză

Dacă nu ai smântână, poți pune câteva linguri de lapte bătut la compoziția de brânză, dulce sau sărată, pe care o faci pentru plăcintă. Compoziția va deveni mai fină și mai savuroasă.

Poți face o marinată excelentă pentru carnea de pui

Pieptul de pui, pulpele și ciocănelele vor ieși mult mai gustoase la cuptor, dacă lași carnea într-o marinată din lapte bătut și mirodenii cu suc proaspăt de lămâie. A doua zi, carnea va fi foarte fragedă și va avea un gust delicios, deoarece laptele bătut pătrunde în fibră și ajută carnea să preia aroma condimentelor.

Pune lapte bătut la piure dacă nu ai lapte dulce

Cu unt, cu un strop de sare și lapte bătut, piureul poate fi la fel de gustos, ca atunci când îl faci cu lapte dulce. Important este să fierbi cartofii în coajă doar atât cât să se zdrobească ușor, să nu se transforme într-o pastă fără gust.