CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Ne place gustul dulce din naștere și toți copiii adoră preparatele dulci în prima etapă a vieții. Puțin mai târziu descoperim gustul sărat, gustul acru, iute sau amar, dar dulcele rămâne preferatul nostru. Dacă ne-am mulțumi doar cu miere și fructe, totul ar fi perfect, iar sănătatea noastră mult mai protejată. Iată de ce trebuie să cunoști aceste curiozități despre zahăr care îți afectează corpul și sănătatea!

Zahărul rafinat capătă ingrediente toxice

Am auzit adesea că trebuie să înlocuim zahărul alb cu zahăr brun sau cu melasă, pentru că ar fi mai sănătoasă. Într-adevăr, prin rafinare, zahărul alb capătă substanțe nocive pentru organism precum acidul formic, acidul fosforic sau dioxidul de sulf. Cu cât consumăm mai rar zahăr alb, cu atât mai bine.

Zahărul alb slăbește imunitatea organismului

Evită să consumi zahăr, prăjituri, bomboane și sucuri când ești bolnavă, când suferi cu stomacul, când ai diverse iritații și inflamații, când știi că rinichii, ficatul sau inima sunt afectate. Zahărul atacă sângele și organele vitale și slăbeștea apărarea organismului. Multe boli pot fi vindecate mai repede dacă renunți definitiv la zahăr în perioada tratamentului, cel puțin.

Zahărul favorizează apariția cancerului

Un strop de zahăr din când în când este acceptabil și chiar ajută organismul să capete mai multă energie. Dar consumul zilnic de zahăr în cantități mari favorizează cancerul, după cum arată mai multe studii științifice. Organismul secretă mai multă insulină, imunitatea slăbește, iar anumite celule din organism încep să acumuleze mai mult acid lactic, ceea ce duce la o dereglare a activității celulare și favorizează apariția tumorilor.

Zahărul rafinat îmbătrânește pielea

Cu cât consumi mai multe dulciuri, mai ales după vârsta de 40 de ani, cu atât pielea ta îmbătrânește mai repede, iar ridurile se adâncesc în jurul ochilor. Zahărul declanșează un proces în organism denumit glicare, iar acesta împiedică producția de colagen și elastină necesare pentru elasticitatea pielii. Cu timpul, persoanele care consumă multe dulciuri, capătă riduri mai accentuate, iar pielea lor își pierde mai repede fermitatea.

Dulciurile favorizează infecțiile fungice și candida

Evită cât poți de mult să consumi prea multe dulciuri. Zahărul hrănește infecțiile cu ciuperci la nivelul pielii, unghiilor sau tegumentelor umede. Candida răspunde mai greu la tratament, dacă nu renunți la zahăr cât timp iei pastilele, și orice ciupercă de piele sau ciuperca unghiilor se tratatează mult mai greu dacă tu consumi mult zahăr.

Vezi şi cu ce poți înlocui zahărul în alimentație!