CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Iată un top al celor mai adorabile rase de câini de talie mică, rase de jucărie cum mai sunt numite de unii crescători, dar cu o personalitate debordantă. Dacă sunt mici, nu înseamnă că vor sta cuminți la tine în brațe și că te vei plictisi de ei.

Cei mai mulți câini de dimensiuni reduse sunt foarte jucăuși, au o personalitate complexă, sunt inteligenți, se plictisesc repede și au nevoie de stăpâni care să îi antreneze în jocuri și mici activități.

Câteva sfaturi de îngrijire

Ei sunt mai ușor de îngrijit pentru că năpârlesc mai puțin, mănâncă mai puțin și obosesc mai repede, astfel că nu au nevoie de plimbări lungi. Cu toate acestea, vizitele la medicul veterinar trebuie să fie regulate, hrana trebuie să fie de calitate întotdeauna, iar în familie ar fi bine să nu intre în competiție cu bebeluși sau copii mici. Câinii de talie mică nu vor face față unor copii foarte jucăuși de 3 sau 5 ani, care înțeleg mai greu să se poarte prudent cu ei. În schimb, vor face față cu brio lecțiilor de dresaj, pentru că toți sunt foarte inteligenți.   

Rasa Affenpinscher

I se mai spune și terrierul maimuțică sau ”micul drăcușor cu mustață”, datorită personalității lui jucăușe, dinamice și viclene. Nu te vei plictisi niciodată cu acest câine care este pus tot timpul pe șotii și chiar te sfidează, când nu este lăsat să facă ce vrea. Este una dintre cele mai vechi rase de jucărie, dar este un câine foarte solicitant.

Rasa Chihuahua

Este imposibil să vorbești despre rasele de talie mică și să nu fie în top Chihuahua. Rasă nativă, neschimbată de mii de ani, acest câine mic, inteligent și curajos are o personalitate puternică. El va învăța totul despre tine mult mai repede decât vei învăța tu ceva despre el. Fără să îți dai seama, va ajunge stăpânul casei și te va înveseli cu tonusul lui dinamic și cu plăcerea cu care se implică în tot ceea ce faci.

Rasa Chin japonez

Este o rasă creată pentru plăcerea regilor și nobililor de altădată. Sunt câini mai degrabă tăcuți și răbdători, dar foarte afectuoși și atașați de stăpânii lor. Le plac plimbările scurte și micile jocuri prin casă, dar obosesc destul de repede. În schimb, te cuceresc cu inteligența și frumusețea lor.

Cele mai mici rase de câini: Papillon

Recunoscut pentru urechile lui mari, rotunde și dantelate ca aripile de fluture, câinele Papillon este fericit într-o casă mică, dar are totuși acces afară, la plimbări și joacă. Este un câine dinamic, vesel, ascultător, dar cu mici toane în ceea ce privește hrana și orele lui de odihnă.

Rasa Pomeranian

Pom-pom, cum sunt alintați pomeranienii, îți vor cuceri inima imediat. Sunt câini veseli, jucăuși, au o blăniță pufoasă și frumos colorată în nuanțe de auriu sau roșcat, cu negru, gri și alb. Sunt inteligenți, sunt ușor de dresat, dar se plictisesc repede, dacă sunt lăsați singuri cu orele în casă. Au nevoie de activitate și afară, și în apartament și sunt nedezlipiți de stăpânul lor preferat.