Iată 5 lichide mult mai bune decât apa de la chiuvetă pentru plantele tale. Nu trebuie să le folosești în fiecare zi, dar dacă le poți folosi o dată la 2 sau 3 săptămâni, plantele tale vor fi mai sănătoase și mai viguroase.

Apa minerală carbogazoasă

Plantele acidofile precum ficusul, orhideele, violetele africane sau hortensiile pot fi udate din când în când cu apă minerală naturală. Aceasta conține numeroase minerale benefice plantelor, care nu se găsesc în apa de la chiuvetă. Potasiul, magneziul sau fierul sunt esențiale pentru dezvoltarea plantelor. Poți folosi câte o ceașcă de apă minerală la două săptămâni și plantele îți vor mulțumi.

Apa în care ai fiert legume sau ouă

Dacă fierbi diverse legume precum cartofi, morcovi, mazăre sau fasole pentru un piure sau o garnitură la friptură, nu arunca apa. Las-o să se răcească, strecoară bucățile mici de legume și udă plantele cu ea. Apa în care au fiert legumele este ideală pentru flori și bogată în aminoacizi și minerale care ajută la dezvoltarea și înflorirea plantelor tale.

Apa de ploaie, mai bună decât apa de la chiuvetă

Este ideală pentru plante, dar mai greu de colectat, dacă nu stai la curte. Dacă poți strânge apă de ploaie, strecoar-o printr-o pânză fină și păstrează-o într-un loc răcoros. Udă din când în când florile cu această apă, pentru că este cea mai bună. Dar ai grijă ca apa să fie colectată într-o zonă lipsită de poluare, departe de șoselele aglomerate sau de uzine și fabrici.

Ceaiul din plante

Diluează ceaiul de mușețel, de sunătoare sau de tei cu două sau trei părți de apă de la robinet și udă plantele cu el. În ceaiurile din plante medicinale se găsesc o mulțime de acizi și substanțe nutritive care sunt utile florilor tale. Ai grijă ca ceaiul respectiv să nu conțină zahăr, lămâie sau lapte!

Berea, doar diluată

Berea poate fi bună pentru plante datorită conținutului ei ridicat de aminoacizi, glucide și minerale. Dar trebuie să o folosești cu măsură, de două ori pe lună și numai diluată cu 3 părți de apă. Nu vărsa nicidată berea rămasă prin pahare la rădăcina plantelor, pentru că alcoolul și acizii din ea pot afecta rădăcinile. Berea este recomandată numai diluată și turnată la marginea ghiveciului, astfel încât să fie filtrată mai întâi de bacteriile benefice din pământ și apoi trimisă către rădăcini.

Afla si cele mai interesante curiozitati despre plante. Știai că
există plante care luminează?

sursa foto: 123rf.com