CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Orezul, broccoli, bananele sau brânza sunt alimente sănătoase, de care avem nevoie aproape zilnic. Dar unii dintre noi sunt tentați să le consume prea des.

Sunt persoane îndrăgostite de banane care pot mânca și 3, 4 sau chiar 5 banane pe zi. De asemenea, sunt persoane dependente de brânză, care mănâncă brânză aproape la fiecare masă a zilei. Aceste obiceiuri nu sunt prea sănătoase și pot avea consecințe nebănuite.

Prea multe banane? Ai grijă cu dantura

Două banane pe zi constituie o cantitate suficientă și sănătoasă pentru organism. Dar cine este un mare fan al bananelor și consumă mai multe fructe aproape zilnic poate avea în timp probleme cu cariile, deoarece zahărul din aceste fructe afectează dantura.

De asemenea, bananele bine coapte conțin un acid pe care organismul îl transformă în tiramină, o enzimă care poate declanșa dureri de cap la anumite persoane.

Prea mult ovăz? Atenție la balonare

Multe femei sunt tentate să consume fulgi de ovăz pentru că le conferă senzația de sațietate și pot slăbi mai repede. Dar prea mult ovăz poate avea consecințe neplăcute pentru sistemul digestiv: balonare, crampe abdominale și constipație.

Pe de altă parte, o dietă prea bogată în ovăz limitează absorbția unor minerale esențiale precum magneziu, calciul și zincul.

Dependentă de brânză? Atenție la inimă

Brânza este delicioasă, sățioasă și sănătoasă, dar nu trebuie să exagerezi. Este totuși un aliment bogat în grăsimi saturate și în colesterol, care poate afecta inima. Brânza mai poate declanșa și arsuri gastrice, dacă este consumată prea des.

Prea mult orez? Atenție la insulină

Orezul poate fi foarte gustos și multe persoane preferă garniturile pe bază de orez pe lângă celelalte alimente. Cu toate acestea, orezul nu este un aliment prea complex, conține puține vitamine și minerale și multe fibre greu de digerat. El provoacă destul de repede constipație, dar și creșterea nivelului de insulină în sânge.

Prea multe afine? Atenție la zahărul din sânge

Știai că un consum prea mare de afine poate duce la scăderea rapidă a zahărului din sânge? Acest lucru se întâmplă totuși destul de rar și este periculos mai ales pentru persoanele care suferă de diabet. Cu toate acestea, trebuie să fii atentă cu afinele, mai ales că ele au o proprietate deosebită: fac sângele mai fluid și nu sunt recomandate când iei medicamente anticoagulante.