Laptele pentru bebeluși

Este comod să încălzești biberonul cu laptele pentru bebeluși în cuptorul cu microunde, dar știi că în acest cuptor, lichidele nu se încălzesc niciodată uniform. Bebelușul se poate frige, dacă nu ești foarte atentă la temperatura laptelui.

Fructele nu trebuie să le încălzești niciodată la microunde

De multe ori, mămicile grijulii se gândesc cum să încălzească mai repede fructele scoase din frigider pentru cei mici. Dar cuptorul cu microunde nu este o soluție. Fructele se vor supraîncălzi la interior și pot exploda, dacă le ții prea multe secunde. Și există și riscul să se frigă cu ele, dacă nu controlezi bine temperatura. În plus, nu mai au aceeași textură când le mănâncă. Așa că fructele, indiferent de soi, nu trebuie puse niciodată la microunde.

Broccoli nu mai e bun la microunde

Această legumă nu suportă temperaturile ridicate din cuptorul cu microunde și își pierde o bună parte din substanțele nutritive. Se știe că este mult mai sănătoasă și gustoasă dacă este gătită la aburi, pe îndelete, sau dacă este gătită la cuptorul pe gaz cu un sos adecvat. La microunde, se înmoaie brusc și nu mai este deloc plăcută la gust.

Uleiul nu merge la microunde

Evită să prăjești ceva în ulei la cuptorul cu microunde, nici măcar un simplu ou. În primul rând, uleiul se încinge greu și în al doilea rând, va stropi tot cuptorul și nu va fi ușor de curățat. Alimentele se prăjesc în tigaie la aragaz. La cuptorul cu microunde este mult mai indicat doar să le încălzești.

Nu găti orezul la microunde

Până și soiurile de orez care fierb repede se gătesc tot pe plită. La microunde, nu ai o temperatură suficient de ridicată pentru a fierbe orezul timp îndelungat și pentru a scăpa de toți germenii patogeni. Iar pilaful iese bun când este fiert pe îndelete, la foc potrivit, dar pe aragaz. În cuptorul cu microunde nu poți decât să gătești orez prefiert.

sursa foto: 123rf.com