Lasagna, delicioasă mai ales a doua zi

Lasagna, preferată de toți cei care îndrăgesc pastele, este foarte bună în ziua în care o gătești, dar mult mai gustoasă a doua zi. Dacă o lași să se răcească la temperatura camerei și apoi o pui la frigider peste noapte, a doua zi trebuie să o încălzești la o temperatură moderată, astfel ca sucurile și aromele din carne să pătrundă mai bine în paste. Trebuie să ții cont de un singur lucru: să fierbi pastele al diente, când o pregătești!

Sosul de curry, mai bun peste noapte

Sățios și bogat în arome, sosul de curry merge de minune la salatele cu carne de pui, la ficăței sau chifteluțe. În prima zi, când îl pregătești, se simt mai degrabă toate aromele separat, oricât de bine l-ai omogeniza. Muștarul, curry, piperul sau ghimbirul se întrepătrund abia după câteva ore și crează un gust nou, mult mai bogat și mai onctuos. De aceea, e bine să consumi acest sos după ce a stat o noapte la frigider.

Prăjiturile cu cremă

Indiferent de cremă, fie ea de ciocolată, de vanilie sau de frișcă, are nevoie de câteva ore bune pentru a-și intensifica aroma și pentru a se combina mai bine cu blatul prăjiturilor. Oricât de apetisante ar părea în prima zi, prăjiturile cu cremă sunt mult mai bune a doua și a treia zi, când devin mai parfumate.

Tocănița de vită

Carnea de vită, oricât de fragedă ar fi, se pătrunde mai greu cu aromele de usturoi, piper sau cimbru pe care le folosești la tocană. Las-o să fiarbă la foc mic mai multe ore și așteaptă până a doua zi să o servești. Va fi mult mai gustoasă, mai ales dacă folosești și vin roșu când o prepari, pentru că vinul pătrunde mai bine în carne peste noapte.

Torturile însiropate, gustoase a doua zi

Torturile cu blat pufos trebuie însiropate bine, înainte de a le umple cu cremă. Dar nu este recomandat să le tai și să le mănânci în prima zi. Lasă siropul să pătrundă bine în blat și în cremă, să se omogenizeze aromele condimentelor dulci, iar a doua și a treia zi, va fi mult mai gustos.

sursa foto: 123rf.com