Iată câteva trucuri simple, dar importante care te vor ajuta când faci vinete coapte. Ține cont de ele pentru că îți vor ușura munca și vei pregăti cea mai gustoasă salată.

Cum alegi cele mai bune vinete

Uită-te în primul rând la mărime și formă și apoi la coajă. Vinetele foarte groase și grele sunt pline de semințe. Ca să faci vinete coapte, alege legumele mai subțiri, mai lunguiețe, cu coaja lucioasă și proaspătă. Trebuie să aibă o culoare închisă, aproape neagră.

Cumpără doar vinete cu codiță verde

Codița verde și proaspăt ruptă este și ea un semn că vinetele sunt fragede. Dacă au codița neagră și arsă sau răsucită, înseamnă că au fost rupte de multe zile și că este posibil să fie bătrâne și iuți. Codița neagră îți mai arată că vinetele nu au fost suficient de bine udate și vor fi amare.

Cum să faci mai simplu vinete coapte

Cele mai bune vinete se coc pe un grătar, la jar din cărbuni. Dar nu întotdeauna avem la îndemână un astfel de grătar.

Vinetele pot fi coapte și pe aragaz, la flacără potrivită, pe toate părțile, astfel încât să nu rămână pulpa crudă la interior. Vinetele coapte se pun într-un vas de sticlă sau din ceramică și se acoperă cu un capac. Legumele condensează și va fi mai ușor să cureți coaja arsă.

Vinetele se pot coace și în cuptor

Dacă nu vrei să umpli bucătăria de fum și de miros de vinete arse, le poți coace la cuptor, într-o tavă din tablă, pe hârtie de copt.

Potrivește focul mai iute și întoarce vinetele de câteva ori pe toate părțile.

Când sunt gata, scoate-le pe un blat de lemn, taie-le pe jumătate și alege pulpa coaptă cu o lingură. Amestecă apoi maioneză, puțin lapte praf, sare și ceapă și vei obține cea mai gustoasă salată de vinete coapte.

sursa foto: 123rf.com

Poti incerca si aceasta reteta de vinete pane, de post.

Invata sa faci vinete la cuptor sau vinete umplute. Mai multe retete cu vinete pentru familia ta!