Dintre toate camerele din cadrul unei locuințe, bucătăria are tendința de a se aglomera cel mai repede, fiind un spațiu utilizat frecvent de întreaga familie. Minimalismul este caracterizat de piese cu linii simple și ușor de integrat, ceea ce îl recomandă drept o alegere inspirată pentru orice proiect de renovare sau decorare eficientă a bucătăriei.

În acest context, simplu nu dă senzația de monotonie. Din contră, aranjând toate obiectele de mobilier într-o ordine precisă și păstrând doar lucrurile cu adevărat utile pentru realizarea activităților zilnice, vei crea o încăpere armonioasă și ordonată.

Dacă simți că bucătăria are nevoie de o schimbare, ia în considerare următoarele sfaturi. Am pregătit o serie de recomandări, pe care le poți include în planul de reamenajare:

Scapă de dezordine

Primul pas concret în amenajarea bucatariei pornește de la o bază curată și ordonată, proces în care începi să iei decizii cu adevărat importante asupra rolului îndeplinit de obiectele prezente. Pe lângă reviste glossy și cărți cu rețete, aruncă o privire asupra electrocasnicelor, pieselor decorative, veselei sau alte lucruri care stau, în mod obișnuit, pe blatul de lucru. 

Apelează la un exercițiu simplu, dar potrivit de imaginație: realizează un clasament, în care iei în considerare utilitatea fiecărui articol. Ești pasionat de gătit, dar robotul de bucătărie atrage, mai degrabă, mai mult praf, decât activitate în tocatul cărnii sau frământarea aluatului?

Mergând pe principiul utilizării frecvente, scapă de restul electrocasnicelor ce ocupă spațiu inutil pe masa de lucru și păstrează doar obiectele necesare. În cazul unei bucătării cu dimensiuni reduse, vei avea parte de un spațiu aerisit, unde te poți deplasa mai ușor și mai repede.

Ascunde aparatele electrocasnice

După ce ai reușit să ajungi la o concluzie certă asupra păstrării espressorului de cafea în detrimentul fierbătorului de apă, a sosit clipa pentru mascarea lor. Deși le păstrezi în proximitatea ta din comoditate, unul lângă celălalt, dau impresia de spațiu aglomerat și dezordonat.

În loc să ocupe locul pe masă sau pe tejghea, găsește un dulap gol, spațios și accesibil unde pot fi depozitate. Astfel, vei face următorul pas major în acceptarea minimalismul ca stil de viață.

Regândește schema cromatică

Din punct de vedere cromatic, stilul minimalist se încadrează între combinația de non-culori alb și negru, o îmbinare interesantă și îndrăzneață. Desigur, poți introduce accente de culoare prin vopsirea unui perete într-o nuanță intensă de galben muștar sau prin plasarea obiectelor decorative în punctele-cheie ale bucătăriei. 

Dacă nu ești complet sigur în privința acestui tango al culorilor închise, mizează pe o schemă cromatică bazată pe culori solide în tonuri neutre. Specialiștii în design interior recomandă această abordare, mai ales în cazul bucătăriilor de mici dimensiuni. 

Alege o chiuvetă într-o notă minimalistă

Pentru că detaliile fac întotdeauna diferența, chiuveta cu design minimalist este o piesă statement în cadrul bucătăriei. Pe lângă faptul că este folosită cu regularitate, o chiuvetă neagră sau într-o nuanță intensă de grafit, confecționată din oțel inoxidabil și având un finisaj satinat va ieși imediat în evidență. 

Totodată, pentru a menține ideea de simplitate și eleganță, alege o baterie monocomandă în aceeași nuanță sau una similară, pentru a da impresia unui duo modern.

Decorarea bucătăriei într-un mod minimalist nu necesită multe articole, aparatură electrocasnică sau obiecte de mobilier. Din contră, mai puține lucruri, poziționate în locurile potrivite, o temă cromatică în tendințe și piese decorative moderne mențin ordinea și înlătură haosul. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Articol publicitar realizat in colaborare cu soline.ro