Prietenia dintre pisici și copii poate fi plină de surprize frumoase și funcționează de minune, mai ales dacă alegi una dintre rasele cunoscute de pisici blânde cu cei mici.

Pisicile jucăușe și dornice de activitate își găsesc un partener de joacă, iar copilul tău învață treptat să fie responsabil și să aibă grijă de o ființă care are nevoie de el. Dar tu trebuie să alegi cu grijă rasa și să aduci acasă o pisică tolerantă și răbdătoare.

Micuța felină trebuie să suporte să fie mângâiată și luată în brațe, trebuie să accepte să își împartă teritoriul și jucăriile cu un copil și să nu se sperie de zgomotele puternic.

Ce rase de pisici blânde se simt bine alături de copii

Majoritatea pisicilor din aceste rase sunt cunoscute pentru firea lor blândă și calmă, pentru atașamentul față de stăpâni și pentru afecțiunea pe care o demonstrează față de copiii mici.

Maine Coon

Pisica uriașă, originară din America, se numără printre cele mai blânde rase. Este protectoare cu cei mici, are multă răbdare și totodată este jucăușă și plină de energie, când copiii au nevoie de un partener. Maine Coon este o pisică inteligentă, care apreciază compania oamenilor și este bucuroasă să își petreacă timpul cu cei mici, să fie implicată în jocurile lor. Este loială și vor fi momente în care va încerca să protejeze copiii, dacă simte că sunt în pericol. La cât este de mare, pisica Maine Coon poate să se bată cu alte pisici sau câini, dacă stăpânii ei preferați sunt atacați.

Ragdoll

Este o pisică afectuoasă, cuminte și răbdătoare. Nu va reacționa niciodată exagerat și nu va fi geloasă pe copii. Când se joacă, nu prea are tendința să își folosească dinții sau ghearele. Este moale și pufoasă și este îndrăgită mai ales de fetițe.

Britanica cu păr scurt

În pofida corpului robust, este o pisică foarte blândă, tăcută, ba chiar timidă, dar mereu dornică de activitate și joacă. După ce se familiarizează cu cei mici, va fi foarte atașată de ei și se va acomoda repede în camera lor plină de jucării.

Persana

Cu blana ei pufoasă și lungă și cu atitudinea ei alintată, persana a rămas de-a lungul secolelor o rasă preferată și de cei mari, și de cei mici. Chiar dacă nu este prea activă, îi place să fie mângâiată și acceptă cu bucurie toate jocurile pe care le imaginează copiii.

Care sunt cele mai populare rase de pisici din lume

sursa foto: 123rf.com