Cu puțină imaginație, putem transforma baia și bucătăria în spații moderne și elegante, care ne reprezintă și, totodată, ne asigură confortul dorit. Descoperă 4 metode eficiente pentru a personaliza baia și bucătăria.

Alege alternative inedite pentru placarea pereților

Atunci când ne gândim la amenajarea băii sau bucătăriei, primul impuls este de a vizualiza ce fel de faianță s-ar potrivi, pentru a oferi un plus de atractivitate încăperii. Însă trebuie să știi că faianța nu reprezintă singura opțiune pentru placarea pereților. În ultimul timp, mozaicul, un material cunoscut și utilizat încă din Antichitate, s-a remarcat în topul finisajelor preferate pentru decorarea băii și bucătăriei.

Puține materiale din categoria finisajelor întrec în eleganță mozaicul, mai ales atunci când dorești să aduci o notă personală spațiului. Dacă îți dorești un decor unic pentru baie și bucătărie, atunci mozaicul este soluția pe care o cauți. Nu doar că este în trend, dar mozaicul se face remarcat și prin faptul că:

  • este simplu de montat; 
  • se curăță ușor; 
  • este disponibil într-o diversitate de modele; 
  • poate fi utilizat pentru a crea decoruri impresionante și a amenaja bucătăria și baia într-un mod unic; 
  • modelele disponibile pot fi integrate în orice tip de design, de la cel modern, minimalist, până la cel mediteranean; 
  • poate fi utilizat în combinație cu faianța, pentru a da personalitate încăperii; 
  • poate fi folosit pentru a realiza finisaje sofisticate, din sticlă clară și piatră, de exemplu; 
  • este realizat din materiale durabile; 
  • mărimile plăcilor de mozaic pot fi ajustate, în funcție de nevoile tale.

Așadar, pentru a-ți personaliza baia și bucătăria, poți alege dintr-o multitudine de modele de placi mozaic cu un aspect deosebit, iar cu puțină inspirație, poți realiza combinații inedite de culori și texturi, pentru a crea un decor de excepție.

Combină materiale naturale cu finisaje din aceeași categorie

După ce ai trecut în revistă finisajele și obiectele de mobilier care ți-ar plăcea să se regăsească în baia și bucătăria ta, trebuie să faci o evaluare a stilului în care se încadrează fiecare dintre acestea. Un design coerent este plăcut ochiului și creează o atmosferă relaxantă. De aceea, dacă mobilierul și finisajele alese nu sunt complementare, ar fi mai bine să te reorientezi. 

Fierul și lemnul se potrivesc de minune, așa că, în baie, poți opta pentru un panou de duș amplasat pe un cadru de fier și piese de mobilier din lemn natural.

De asemenea, în bucătărie, poți opta pentru blaturi din granit, iar în continuarea lor, poți amenaja un perete placat cu travertin și cu siguranță bucătăria ta nu va trece neobservată.

Alege jocuri de culori pentru un efect vizual deosebit

Dacă îți dorești ca baia sau bucătăria ta să spună o poveste sau să comunice mai mult decât bun-gust, atunci apelează cu încredere la jocurile cromatice.

Poți alege piese de mobilier colorate, un model din mozaic pe unul dintre pereți ori un model de faianță într-o culoare îndrăzneață, pentru a realiza un design personalizat atât în baie, cât și în bucătărie.

Optează pentru obiecte decorative ce completează designul încăperii

De multe ori, avem tendința să uităm de decorațiuni, atunci când amenajăm baia și bucătăria, pentru că nu reușim să vedem dincolo de funcționalitatea celor două încăperi. Însă unele detalii pot completa designul băii și bucătăriei și pot oferi încăperilor un farmec aparte. 

O plantă decorativă, un suport de prosoape deosebit în baie, o statuetă pe post de suport de capace în bucătărie – acestea sunt doar câteva obiecte ce pot completa decorul. 

De asemenea, nu uita de sistemul de iluminat. Un corp de iluminat deosebit și câteva jocuri de lumini create cu ajutorul spoturilor pot contribui semnificativ la realizarea unui design spectaculos în baie sau bucătărie.

Te simți cu adevărat confortabil în propria locuință, atunci când fiecare încăpere te reprezintă, iar baia și bucătăria nu fac excepție. Cu puțină creativitate, le poți personaliza eficient, rezultând un design unic și spectaculos.

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Bricodepot