Ai grijă ce cumperi, pentru că te poți păcăli oricând cu un produs fals, dacă nu îl iei dintr-un magazin de firmă. Când găsești o geantă sau o rochie de designer la un preț prea mic pentru a fi adevărat, verifică de două ori. Și iată câteva indicii care te ajută!

Folosește-te de miros!

Nu râde! Indiferent că îți cumperi o geantă sau încălțăminte de firmă, nu te sfii să le miroși. Produsele de marcă sunt realizate cu piele de foarte bună calitate, tratată și vospită cu substanțe aprobate, care nu conțin ingrediente toxice și care nu miros urât.

Produsele false pot arăta la fel ca cele de firmă, dar de obicei sunt vospite cu lacuri și vopseluri care miros greu, care se decolorează în câteva luni și care mai conțin și substanțe toxice pentru piele.

Până și blugii falși au un miros neplăcut din cauza vopselurilor proaste. Și trebuie să știi că hainele false sunt ținute în locuri sordide, umede, mucegăite, înainte de a fi introduse în magazine care vor să pară de lux.

Verifică bine cusăturile și căptușeala

Un produs de calitate nu are ațe lăsate să atârne la tiv, este foarte fin cusut și la interior, și la exterior. Cusătura este bătută, acoperă complet toate marginile, astfel încât materialul să nu destrame.

Căptușeala unui produs de marcă este și ea una de calitate. De obicei, este un bumbac foarte fin sau mătase, cu un imprimeu special, care îți indică faptul că este un obiect de lux. Fii atentă inclusiv la căptușeala genților de firmă, care are imprimat logo-ul oficial.

Ce te mai ajută să depistezi un produs fals încă din magazin

Nasturi, capse, accesorii decorative

De obicei, produsele de firmă sunt decorate cu accesorii sau capse cu logo-ul oficial. Bineînțeles, și acestea sunt falsificate, dar producătorii care le imită folosesc materiale mai slabe calitativ și acest lucru se poate vedea ușor. Capsele sunt mai subțiri, fermoarul nu alunecă ușor și e ori prea grosolan, ori prea subțire, decorațiunile precum emblemele și ecusoanele pot fi țesute prost, cu ațe care atârnă sau cu mici defecte.

De cele mai multe ori, la hainele sau încălțămintea de firmă până și fermoarul sau capsele au marca producătorului agreat de casa de modă respectivă. Un produs de lux nu primește un fermoar făcut pe vapor. El va avea un fermoar foarte bine finisat, cu un logo special la interior.

Certificatele de autenticitate

Cele mai multe produse de marcă se diferențiază imediat de un produs fals printr-o garanție sau printr-un certificat de calitate. Până și hainele din piele, încălțămintea de marcă, produsele sportive de firmă au astfel de garanții, așa cum obții o garanție pentru produsele electronice, pentru bijuterii sau pentru ceasuri.

De asemenea, trebuie să verifici cu atenție eticheta. Produsele de firmă au etichete cu informații complete despre producător, despre calitatea materialelor precum și informații utile de întreținere și curățare.

Un produs fals nu va avea etichete atât de complexe și nici instrucțiuni detaliate de întreținere.

sursa foto: 123rf.com