Uite cum poți refolosi cozonacul uscat dacă îl fărâmițezi

Taie felii groase din cozonacul uscat și fărâmițează-le bine. Amestecă apoi cu unt topit, coajă de lămâie rasă și esență de vanilie. Vei obține astfel o bază delicioasă și pufoasă pentru un cheesecake răcoritor și cremos, numai bun după dulciurile grele pline de ciocolată pe care le-ai mâncat de sărbători.

Tot din cozonacul fărâmițat foarte fin poți face mici bulete cu ciocolată. Trebuie doar să îl amesteci cu o cremă fiartă de cacao, astfel încât să obții o compoziție consistentă, ușor de modelat. Formează apoi bulete, presară-le cu puțină cacao și nucă mărunțită și decorează-le cu sirop de ciocolată. Se vor mânca în câteva minute!

Tort din cozonac

Dacă ai mult cozonac rămas de la Sărbători, taie felii groase de aproape un deget și îndepărtează coaja tare, să rămână numai miezul. Apoi pregătește două creme clasice pentru tort, una de ciocolată și una de vanilie. Însiropează bine feliile de tort, adaugă crema în straturi și îmbracă tortul într-o glazură de ciocolată.

Poți face și un tort cu frișcă și fructe tot din cozonacul uscat și bine însiropat. Va fi excelent și mult mai gustos decât cozonacul proaspăt.

Budincă din cozonacul uscat

După rețeta clasică de budincă din pâine cu fructe, poți folosi bucățele de cozonac. Folosește o tavă bine unsă cu unt și peste bucățile de cozonac toarnă lapte cu ouă, zahăr, scorțișoară și vanilie.

Este foarte ușor de făcut, se coace în 20 de minute și este un deliciu pentru diminețile reci de iarnă.

foto: 123rf.com