Știm deja că roșiile sau merele fac parte dintre acele fructe și legume care se mai coc după ce au fost culese. Ele pot fi lăsate la temperatura camerei sau în pungi de hârtie, alături de o banană pentru a se coace mai repede. Nu trebuie ținute la frigider.
Spre deosebire de fructele care emană etilenă și continuă să devină mai moi și mai dulci după cules, fructele de vară sau unele citrice nu se mai coc după ce au fost culese.
33 de fructe și legume care nu se mai coc după cules
Zmeura Ardeiul gras
Murele Castraveții
Afinele Vinetele
Agudele Măslinele
Coacăzele Ardeii iuți
Agrișele Ardeii capia
Cireșele Dovleacul
Lămâile Pepenele galben
Nuca de cocos Litchi
Smochinele Mandarinele
Strugurii de masă Portocalele
Grepfruit Rodiile
Limeta Rambutan
Perele Pepenele roșu
Căpșunele Miniolele
Vișinele Prunele
Pomelo
Cum se păstrează fructele în cele mai bune condiții
Fructele sunt mai delicate, mai ales fructele de vară roșii sau negre, pline de suc și cu pulpa moale așa cum sunt murele, căpșunele sau fructele de pădure. Acestea trebuie clătite cu apă rece și un strop de oțet, apoi ținute la rece în caserole de plastic sau de carton perforate.
Citricele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, dar aceasta nu trebuie să depășească 22 de grade. Ele nu se mai coc după ce au fost culese, de aceea de multe ori găsim portocale sau miniole acre în comerț, decât dulci și zemoase.
Toate fructele de vară, mai puțin merele,pepenii și perele, pot fi ținute în frigider sau într-o cămară foarte rece, la subsolul casei și trebuie consumate cât mai repede.
Vezi şi dulceață de pepene – cum se prepară pentru a păstra savoarea!