Știm deja că roșiile sau merele fac parte dintre acele fructe și legume care se mai coc după ce au fost culese. Ele pot fi lăsate la temperatura camerei sau în pungi de hârtie, alături de o banană pentru a se coace mai repede. Nu trebuie ținute la frigider.

Spre deosebire de fructele care emană etilenă și continuă să devină mai moi și mai dulci după cules, fructele de vară sau unele citrice nu se mai coc după ce au fost culese.

33 de fructe și legume care nu se mai coc după cules

Zmeura                                       Ardeiul gras

Murele                                        Castraveții      

Afinele                                        Vinetele     

Agudele                                       Măslinele

Coacăzele                                    Ardeii iuți    

Agrișele                                       Ardeii capia

Cireșele                                       Dovleacul

Lămâile                                       Pepenele galben  

Nuca de cocos                             Litchi

Smochinele                                 Mandarinele

Strugurii de masă                      Portocalele

Grepfruit                                     Rodiile

Limeta                                         Rambutan                                     

Perele                                          Pepenele roșu

Căpșunele                                   Miniolele    

Vișinele                                    Prunele

Pomelo

Cum se păstrează fructele în cele mai bune condiții

Fructele sunt mai delicate, mai ales fructele de vară roșii sau negre, pline de suc și cu pulpa moale așa cum sunt murele, căpșunele sau fructele de pădure. Acestea trebuie clătite cu apă rece și un strop de oțet, apoi ținute la rece în caserole de plastic sau de carton perforate.

Citricele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, dar aceasta nu trebuie să depășească 22 de grade. Ele nu se mai coc după ce au fost culese, de aceea de multe ori găsim portocale sau miniole acre în comerț, decât dulci și zemoase.

Toate fructele de vară, mai puțin merele,pepenii și perele, pot fi ținute în frigider sau într-o cămară foarte rece, la subsolul casei și trebuie consumate cât mai repede.