Folosește săpunul solid pentru sertare

Dacă ai probleme cu sertarele de la dulapuri care s-au umflat și se deschid mai greu, încearcă săpunul solid. Folosește săpunul pentru marginea sertarelor, în zonele în care scârțâie sau se blochează și săpunul va face ca acestea să alunece mai ușor și fără zgomot. Aceeași soluție poate fi aplicată și pentru ușile glisante ale vitrinelor sau ale dulapurilor din bucătărie când acestea nu se mai închid ușor.

Săpunul te ajută când vopsești geamuri

Surprinzător, dar chiar poate fi de ajutor când vopsești rama ferestrelor. Dă cu săpun pe geamuri, pe o zonă lată de cel puțin o palmă lângă rame. Folosește săpun chiar dacă pui și hârtie de protecție. Uneori stropi foarte fini sar pe ferestre dincolo de banda de hârtie. Dar dacă e săpun pe ferestre, vopseaua nu se mai lipește și poate fi curățată foarte ușor cu soluția obișnuită pentru geamuri.

Ține departe pisicile de lenjeria ta

Pisicilor nu le plac parfumurile puternice de săpun. Dacă pisica ta este mare amatoare să intre în dulapul cu prosoape sau cu lenjerie de pat, pune săpunul solid cel mai parfumat în aceste dulapuri și va sta deoparte. În plus, săpunul va păstra în dulapuri o aromă plăcută mai mult timp decât balsamul tău de rufe.

foto: 123rf.com