Boabele de orez, bune la curățat

În vazele pentru flori sau în paharele de cristal în care stă apa mai mult timp se adună depuneri de săruri gălbui. Dar, dacă pui un strat subțire de orez în ele, apoi două picături de detergent lichid de vase, puțină apă și le freci bine cu un burete, boabele de orez vor curăța delicat cristalul, fără să lase urme. La final, vaza ta din cristal va străluci ca nouă!

Orezul, bun să combată umezeala

Dacă vii de la sală cu încălțămintea sport transpirată, presară în ea un strat generos de bicarbonat de sodiu și pune la interior un pumn de orez. Boabele vor absorbi umezeala, iar bicarbonatul va combate mirosul neplăcut de picioare transpirate. A doua zi, pantofii tăi sport vor fi uscați și curați.

Același remediu este bun pentru încălțămintea purtată pe ploaie sau pe zăpadă, doar că trebuie să pui la interior o șosetă plină cu boabele de orez care absorb bine umezeala.

Orezul îți salvează telefonul

Dacă ai scăpat telefonul în apă, scoate-l cât poți de repede, închide-l și scoate carcasa din spate și bateria. Apoi pune telefonul într-o pungă plină cu orez, să fie acoperit complet de boabe. Ține-l cel puțin o zi, ca orezul să atragă umezeala care a pătruns la interiorul telefonului.

Daca nu ai idei, uite aici niste retete cu orez care iti pot alina foamea!