Curăță mobila și parchetul din lemn

Balsamul de rufe are o compoziție chimică mai delicată decât detergenții de spălat pe jos. Dar înmoaie bine depunerile de grăsime și de praf, de aceea este foarte bun pentru parchetul de lemn sau pentru parchetul stratificat. Dacă ai rămas fără soluție de parchet, încearcă să folosești balsamul catifelat de rufe și vei avea casa curată și plină de parfum.

De asemenea, o soluție din 200 ml de apă călduță și 30 ml de balsam poate fi folosită și pentru a curăța biroul, etajerele pentru cărți, masa din bucătărie sau orice altă suprafață din lemn pe care s-au depus amprente și grăsime.

Spală pensulele de machiaj și peria cu balsamul catifelat

Combină balsam cu apă caldă într-un borcan și pune la înmuiat toate pensulele și burețeii cu care te machiezi. Balsamul înmoaie și curăță foarte delicat grăsimea din fondul de ten, fardurile colorate sau rujul de buze.

După ce le cureți foarte bine și rămâne apa curată, le poți clăti cu apă călduță și apoi cu apă minerală. Lasă-le să se usuce la temperatura camerei și vor fi pufoase și delicate.

Balsamul este bun să cureți și grăsimea depusă pe peria de păr și piaptăn.

Balsamul face covoarele mai moi

Te-ai gândit vreodată să folosești balsam de rufe pentru covoare? Ei bine, este una dintre cele mai bune soluții să faci covoarele din fibre sintetice mai moi și mai plăcute la atingere.

Aspiră covorul bine, curăță fibrele cu o perie să aduni toate scamele, firele de păr sau mizerii pe care nu ai reușit să le aspiri și folosește un burete să cureți la final covorul cu o soluție din balsam și apă caldă. Ai grijă doar să nu rămână fibrele încărcate de apă.

Este suficient să cureți pe deasupra, cu mișcări circulare. Apoi lasă covorul să se usuce câteva ore, înainte de a călca iar pe el. Va fi mult mai pufos și catifelat!

Citește și ce contraindicații poate avea balsamul de rufe!

sursa foto: 123rf.com