Ți se pare uneori că persistă un miros greu și neplăcut în covoare, chiar dacă le-ai spălat sau le-ai scuturat de praf cu numai câteva zile înainte? Iată trei soluții ieftine pe care le poți folosi să scapi de el.

Bicarbonatul de sodiu elimină sursa mirosurilor

Presară o cantitate apreciabilă de bicarbonat de sodiu pe covor și folosește o perie să îl împrăștii nu doar pe toată suprafața, ci și în profunzimea fibrelor. Lasă bicarbonatul să stea peste noapte în covor și, a doua zi, pune aspiratorul și trage tot praful. Folosește din nou peria pe alocuri, unde bicarbonatul de curăță mai greu, și curăță covorul în întregime. Deschide ferestrele larg cât timp folosești aspiratorul și lasă camera să se aerisească apoi câteva ore. Vei vedea, în timp, că mirosul greu de covor nu te mai deranjează.

Oțetul împrospătează covoarele

Pregătește un mic recipient cu pulverizator și o soluție din 500 ml apă și 300 ml de oțet. Pulverizează această soluție pe suprafața covorului și ai grijă să nu mai calce nimeni pe el cel puțin jumătate de zi. Deschide ferestrele larg să se usuce bine suprafața covorului apoi curăță-l cu ajutorul aspiratorului, după ce s-a uscat complet. Oțetul va neutraliza mirosurile grele și va împrospăta atmosfera în cameră.

Borax, împotriva izului greu de mucegai

Folosit la producerea dezinfectanților și detergenților boraxul este una dintre cele mai bune soluții împotriva mucegaiului din covoare. Ai grijă să îți protejezi mâinile cu mănuși de menaj și să folosești o mască de protecție când folosești borax. Dar, dacă ai mucegai în covoare, aceasta este cea mai bună metodă. Scoate covorul la soare, presară borax pe toată suprafața, și pe față și pe dos, unde de obicei persistă mucegaiul, și lasă substanța să acționeze câteva ore. Apoi aspiră totul bine, de câteva ori, să fii sigură că ai adunat toate urmele de borax. La final, poți pulveriza pe covor apă amestecată cu un ulei esențial floral sau cu ulei din arbore de ceai, care dă un parfum deosebit în toată casa. Mai lasă covorul încă o zi în soare, să se usuce bine, și scapi de toate mirosurile grele!

sursa foto: 123rf.com