Cea mai bună soluție să păstrezi verdețurile proaspete mai multă vreme este frigiderul. Dacă nu le poți consuma în ziua în care le-ai cumpărat și nici a doua zi, vor începe să se ofilească. De aceea, este bine să păstrezi verdețurile la frigider.

Salata, spanacul sau ceapa verde se țin învelite în șervețele de hârtie și în pungi pentru alimente în cutiile pentru legume. Pătrunjelul și mărarul se pot ține într-un pahar cu apă tot în frigider.

Cum salvezi verdețurile ofilite

Apă rece și un strop de lămâie

Dacă salata verde sau ceapa verde sunt un pic ofilite, dar nu mai arată deloc apetisant pentru o salată proaspătă, pune-le într-un recipient cu apă rece și zeamă de lămâie. Frunzele se vor hidrata, iar lămâia le va face să arate mult mai proaspete. După aproape o oră, salata ta va fi iar fragedă.

Apă rece și un strop de oțet

La fel ca acidul din zeama de lămâie, acidul din oțet ajută la revitalizarea verdețurilor ofilite. Dacă salata verde nu mai este la fel de fragedă, dacă ridichile și ceapa verde par să fie ușor dezhidratate, pune-le în boluri cu apă rece și o linguriță rasă de oțet. Este suficient pentru a revitaliza frunzele ofilite în aproximativ o oră.

Gheață pentru ridichi

Ridichile ofilite se spală bine, se curăță și se taie felii subțiri, așa cum le tai pentru salată. Se pun apoi într-un bol se presară puțină sare și se pune deasupra gheață zdrobită. Temperatura rece și sarea ajută ridichile să se rehidrateze și vor recăpăta textura crocantă și delicioasă.