Alege spații cât mai luminoase

Majoritatea plantelor de apartament trebuie mutate în casă, după ce vine frigul iernii. Nu le mai poți lăsa în balcon sau în jardinierele de la geamuri unde riscă să se îmbolănească de la frig și umezeală. Dar și în casă trebuie să le oferi un spațiu cât mai luminos. Pune ghivecele în apropierea ferestrelor, dar ai grijă să nu stea lângă calorifere!

Rotește ghivecele

În lumea plantelor există o regulă simplă legată de lumină: frunzele mai deschise la culoare au nevoie de mai multă lumină, iar cele de un verde mai închis suportă și o cantitate mai scăzută de lumină. Dar ai grijă să rotești periodic ghivecele cu 30 de grade, astfel încât frunzele să se dezvolte armonios.

Cât de des uzi plantele iarna

Multe plante de interior au nevoie de o perioadă de repaus în anotimpul rece. Cantitatea redusă de lumină le obligă să ia o pauză, de aceea nu mai au nevoie de atât de multă apă ca vara. Udă moderat și lasă pământul să se usuce între udări, cu excepția plantelor care au nevoie de umezeală constantă precum ferigile sau cineraria.

Extra pont!

Toarnă puțin ceai verde, din când în când, în ghivecele plantelor acidofile precum anthurium, orhideele, violetele africane, gloxiniile sau bromeliile.

Curăță frunzele lucioase ale plantelor mari cu un strop de maioneză și un șervețel de hârtie. Vor rămâne curate mai mult timp, decât dacă le ștergi doar cu apă.

sursa foto: 123rf.com