CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Rodia a fost numită încă din Antichitate ”fructul dragostei” pentru culoarea ei roșie rubinie, dar și pentru proprietățile ei benefice pentru sănătatea și fertilitatea femeilor.

Cu un conținut ridicat de potasiu și antioxindați, rodia este un adevărat fruct al tinereții, în compoziția ei găsindu-se de trei ori mai mulți antioxidanți decât în vinul roșu sau în ceaiul verde. Rodia conține antioxidanți puternici precum polifenoli, tanini și antocianini, esențiali pentru sănătatea inimii și a organismului.

Câteva trucuri să alegi o rodie coaptă și dulce

O rodie coaptă bine la soare va fi deosebit de gustoasă. Este aproape singurul fruct de la care nu se mănâncă pulpa, ci semințele ca niște boabe gelatinoase, pline de suc dulce și parfumat.

Privește cu atenție floarea uscată de la baza rodiei și sepalele. Staminele florii trebuie să fie bine uscate, dar atenție să nu fie mucegăite deja. Când staminele și sepalele sunt bine uscate și se rup ușor, fructul este bine copt.

Greutatea unei rodii este și ea un indiciu pentru cât este de bine coaptă. O rodie plină de suc este grea. O rodie care nu s-a copt bine sau care s-a ofilit deja este mai ușoară.

Culoarea și aspectul cojii este foarte important. O rodie coaptă are culoarea cât mai roșie, pe ici pe colo cu pete brune. Coaja are aspect de piele ușor uscată. Coaja bine întinsă și lucioasă arată că este un fruct crud.

Încă un pont!

Rodia crudă este perfect rotundă ca un măr. Rodia coaptă este ușor deformată pe laterale și are un aspect mai pătrățos.

Cum se curăță ușor boabele suculente de rodie

Urmărește clipul nostru de mai sus și vei vedea două metode să cureți rodia fără să te murdărești de sucul ei rubiniu care pătează.

Taie fructul în două sau în patru, în funcție de cât este de mare. Îndepărtează ușor alveolele pline de boabe și bate fructul cu o lingură de lemn, să cadă singure semințele.

Dacă acestea nu cad așa ușor, folosește o linguriță să le desprinzi din alveole. Aceasta este și cea mai ușoară metodă să cureți o rodie coaptă.  

imagine: Adina Stănilă/Libertatea pentru femei