Pentru a curăța perfect gulerele cămășilor de dungile galbene pe care le capătă la fiecare purtare, trebuie să le speli separat, de mână, înainte de a le pune în mașina de spălat.

Și cel mai bine este să le cureți folosind o periuță de dinți veche și moale, care nu deteriorează materialul. Iată cele 3 soluții cu care le poți curăța în câteva minute.

Șamponul obișnuit scoate petele de transpirație

Lasă cămașa să se înmoaie o jumătate de oră în apă călduță și apoi pune câteva picături de șampon pe guler. Freacă ușor folosind o periuță de dinți, clătește gulerul și vei vedea că este mult mai curat, iar petele au dispărut. Apoi poți pune cămașa la spălat, la programul tău obișnuit pentru rufele de zi cu zi.

Detergent de vase și lămâie pentru gulerele cămășilor

Înmoaie gulerele cămășilor îngălbenite cu suc de lămâie proaspăt stors și așteaptă un sfert de oră. Apoi clătește gulerele cu apă caldă și pune câteva picături de detergent lichid de vase, care degresează foarte bine. Freacă ușor cu o periuță de dinți moale și vei scăpa de dungile de mizerie.

Bicarbonatul albește și împrospătează

Înmoaie bine gulerul pătat în apă caldă și pune un strat consistent de bicarbonat de sodiu alimentar. Așteaptă o jumătate de oră, astfel încât bicarbonatul să degreseze dungile de transpirație și să elimine sarea din material. Apoi spală cămașa în mod obișnuit, la mașină sau de mână, folosind un detergent delicat. La final, vei vedea că nu vor mai fi dungi galbene pe gulerul cămășii.

sursa foto: 123rf.com