Când toate mâncărurile condimentate, legumele și brânza își amestecă mirosurile persistente, frigiderul tău necesită o curățenie generală. Dar izul neplăcut nu dispare cu una, cu două, doar pentru că speli rafturile cu detergent parfumat. Iată 3 soluții simple și ingenioase prin care frigiderul tău capătă un aer proaspăt și curat.

Folosește folie de aluminiu

Se știe că nu este indicat să gătești în folia de aluminiu. La temperaturi mari, moleculele de aluminiu ajung în mâncare și apoi în organism. În schimb, folia de aluminiu se folosește fără niciun risc la rece, în frigider și congelator.

Aluminiul păstrează mai bine carnea, untul sau brânza, precum și legumele cu miros persistent precum ceapa sau păstârnacul. Tot cu folie de aluminiu este bine să acoperi și tigăile sau oalele în care ai borș, sosuri și chifteluțe. Nu se va mai simți niciun miros neplăcut în frigider, pentru că folia acoperă perfect oalele, mult mai bine decât capacele pe lângă care mirosul de mâncare se strecoară ușor.

Soluțiile ieftine pentru mirosurile persistente

Oțet și bicarbonat

Deja arată a clișeu, dar combinația dintre oțet și bicarbonatul alimentar este cea mai bună și cea mai eficientă să scapi de mirosurile neplăcute din frigider. Scoate toate alimentele, șterge rafturile cu o lavetă udă, presară bicarbonat și apoi pulverizează oțet.

Lasă cele două soluții să acționeze 15 minute și spală cu apă curată și rece. Lasă frigiderul să se usuce cu ușa deschisă aproximativ o oră și va mirosi ca nou!

Lămâie și vanilie

Mirosurile persistente și neplăcute sunt ușor de combătut dacă folosești arome naturale, iar cele mai indicate pentru frigider sunt lămâia și vanilia. Pune o ceșcuță cu suc de lămâie proaspăt stors, în care ai presărat zahăr vanilinat, pe raftul de sus al frigiderului.

Parfumul lor te va duce cu gândul la prăjituri delicioase, iar izul de brânzeturi și cărnuri condimentate va fi acoperit. Lămâia parfumează și persistă zile întregi!

sursa foto: 123rf.com