Tapetul lavabil s-a schimbat și s-a modernizat. Poți aduce în casă un peisaj montan spectaculos sau simbolurile feng-shui. Poți crea o grădină de flori pe peretele din living sau un film cu desene animate în camera copiilor. Tapetul este versatil și construiește o poveste nouă în casă. Dar trebuie să cunoști câteva secrete despre întreținerea lui.

Tapetul de hârtie

Este cel mai ieftin și cel mai bine cumpărat, dar ține cont de faptul că acesta nu este tapetul lavabil ușor de curățat cu apă și detergent. Acesta nu se curăță decât cu o perie moale de haine sau cu guma de șters, dacă au apărut pete mai dificile. Tapetul de hârtie poate fi curățat periodic cu o lavetă uscată din microfibră.

Tapetul din vinil

Poate fi montat oriunde, și la bucătărie, deoarece rezistă la umezeală. Poate fi curățat cu apă și detergent lichid de vase, după ce îl cureți de praf cu o lavetă sau cu o perie moale. Tapetul din vinil poate fi ușor aspirat cu o perie moale, pentru că este mult mai rezistent decât cel de hârtie, care se poate rupe dacă îl lovești cu peria aspiratorului.

Tapetul din fibră de sticlă

Este cel mai scump, dar și deosebit de rezistent, mai ales la decolorare. El își va păstra culorile intacte mulți ani de-a rândul. Și el trebuie curățat periodic de praf cu aspiratorul sau cu o lavetă moale. Numai în cazul unor pete dificile de grăsime, de fructe sau de pix poți încerca să folosești un burete umed cu puțin detergent.

Ai grijă să nu deteriorezi tapetul lavabil!

Nu folosi niciodată pe tapet soluții abrazive, detergenți pe bază de clor sau suc de lămâie.

Tapetul lavabil poate fi curățat de pete, de praf sau de fum de țigară cu o soluție din apă caldă, detergent lichid de vase și oțet.

Trebuie spălat cu o cârpă moale și albă, bine stoarsă, de jos în sus, fără să insiști prea mult la îmbinări, unde se poate strecura apa.

Recomandat pentru tapetul din material textil este și detergentul special pentru tapiserie.

sursa foto: Shutterstock