Ce faci când pilota se mototolește și nu se stoarce uniform

Se întâmplă, uneori, ca pilotele mai mari și mai groase să nu se stoarcă uniform în mașină, iar umplutura să se adune numai în anumite zone. De obicei, pilotele mari se pun la spălat cu 2 sau 3 mingi de tenis curate, care ajută în procesul de stoarcere. Dar, dacă nici așa nu iese cum vrei tu, îmbracă mingile de tenis în șosete pufoase de bumbac, care pot absorbi mai multă apă, și spală din nou pilota doar cu apă, fără să mai adaugi detergent sau balsam de rufe. De multe ori, pilotele rămân mototolite deoarece ai folosit o cantitate prea mare de detergent.

Ce faci când cearșafurile se fac funie în mașină

Dacă ai prea des această problemă, este bine să speli cearșafurile mari câte unul, alături de rufe mai mici, precum tricouri, prosoape sau fețe de pernă. Rufele mici le împiedică pe cele mai mari și mai lungi să se răsucească, mai ales în procesul de stoarcere, și ajută totodată la eliminarea uniformă a apei din cuvă. Pe de altă parte, ar fi bine să speli cearșafurile cu un program care nu include stoarcerea la centrigufă.

Nu folosești înălbitori, dar rufele tale se decolorează și rămân pătate

Poate că tu nu folosești clor sau alți înălbitori, dar majoritatea detergenților din comerț conțin substanțe care albesc rufele, pentru a scoate petele și pentru a fi mai eficienți. Citește cu atenție eticheta detergentului tău obișnuit și, dacă găsești termeni precum hidrogen peroxid, perborat de sodiu sau clor, atunci el este de vină. Caută în comerț un detergent mai blând, fără înălbitori, special conceput pentru rufe colorate și ar fi indicat să îl cumperi în formă lichidă, pentru a folosi cât mai puțin la spălat.

sursa foto: 123rf.com