Alcool sanitar

Petele de clor pot fi reparate numai dacă sunt de mici dimensiuni și dacă acționezi imediat. Clorul dizolvă pigmenții și lasă urme galbene sau portocalii pe haine sau pe covoare, după ce îndepărtează vopselurile colorate.

Dacă petele sunt mici, de dimensiunea unor stropi, folosește alcool sanitar. Îmbibă o dischetă de vată în alcool și freacă imediat petele de clor. Alcoolul nu îndepărtează clorul, însă întinde culoarea materialului și pe zonele care au fost albite de clor și petele vor fi mai puțin evidente.

Markerul permanent acoperă petele de clor

Încearcă să găsești un marker permanent la culoarea bluzei sau a blugilor pătați de clor. Este simplu să găsești albastru și negru, ba chiar și roșu. Mai dificil este cu alte culori și nuanțe, dar poți încerca să acoperi petele de clor apelând la vopselurile speciale pentru textile din magazinele de specialitate, destinate pictorilor. Decât să arunci cămașa sau blugii preferați, mai bine încerci să îi vopsești singură.

Tiosulfat de sodiu

Sună complicat, dar nu e chiar greu de găsit. Tiosulfat de sodiu este o sare de sodiu folosită pe vremuri și la developarea fotografiilor.

Umezește bine zona cu petele de clor și presară un strat generos din această substanță, apoi freacă bine cu o batistă albă. Dacă petele sunt foarte mici, este posibil ca tiosulfatul de sodiu să omogenizeze culoarea țesăturii și să mascheze astfel urmele de clor.