CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI
Soluția nr. 1
Transformă pudra compactă într-o pulbere fină

Dacă ai spart cutia cu pudră, în niciun caz nu trebuie să o arunci, mai ales dacă este o pudră scumpă și de calitate. Folosește o linguriță dezinfectată cu alcool să cureți întreaga pudră din cutie, pune-o într-o pungă curată și mărunțește-o cu atenție.
Apoi spală bine cu detergent și dezinfectează cu alcool o strecurătoare fină. Pune pudra pulbere în strecurătoare și tot cu ajutorul linguriței pasează-o și mai fin. Vei obține astfel o pulbere delicată pe care o poți folosi cu ajutorul pensulei de obraz.

Soluția nr. 2
Fă-ți singură un corector potrivit cu tenul tău

Profită de faptul că ai transformat pudra spartă într-o pulbere foarte fină. Folosește o linguriță sau două din această pulbere, o linguriță de cremă hidratantă și puțin fond de ten. Pune cele trei substanțe într-o cutiuță care se poate închide etanș și amestecă bine.
Vei obține astfel un corector fluid, cremos și potrivit cu tenul tău, folosind produsele bune pe care le ai deja în casă.

Soluția nr. 3
Pudra spartă poate fi refăcută în întregime

Chiar dacă ai transformat-o într-o pulbere fină, pudra poate fi făcută din nou compactă, pentru a fi folosită mai ușor la machiaj.
Este de ajuns să pui o linguriță de alcool sanitar și să amesteci bine până obții o cremă omogenă și vâscoasă.
Acoperă crema respectivă cu o folie fină și presează cu lingurița sau cu un capac până când este compactată.
Lasă apoi pudra cremoasă să se usuce, pentru că alcoolul se va evapora în câteva ore, și vei obține din nou o pudră compactă. Alcoolul sanitar nu distruge culoarea pudrei, dar este posibil să afecteze parfumul acesteia.

Pont!

Ai grijă să folosești întotdeauna ustensile și cutiuțe bine degresate și dezinfectate cu alcool sanitar.

sursa foto: 123rf.com
imagine: Libertatea pentru femei