CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Pulpa de avocado proaspăt și bine copt este savuroasă și are un gust dulce, de unt bun. Cu acest fruct putem face nu numai celebrul guacamole, dar și salate de vară cu rosii, castraveți, brânză și ardei gras. Gustul lui se combină grozav cu legumele noastre autohtone!

Dacă folosești doar o jumătate de avocado la o salată, iată cum poți păstra cealaltă jumătate mai multe zile la frigider. Știi deja că pulpa de avocado tăiată se oxidează rapid, de aceea există câteva soluții să o păstrezi proaspătă și bună de consum aproape o săptămână.

Șervețel umed: avocado se păstrează 2 – 3 zile

Dacă ai tăiat un avocado pe jumătate, cealaltă jumătate trebuie acoperită cu un șervețel din hârtie groasă bine umezit cu apă rece. Se poate păstra la frigider încă 2 sau 3 zile până îl consumi.

Ulei și lămâie: avocado proaspăt pentru o săptămână

Dacă vrei să păstrezi jumătatea de avocado mai mult de 2 – 3 zile, atunci unge bine pulpa fructului cu zeamă de lămâie sau cu ulei de măsline.

Apoi acoperă bine cu folie alimentară, așa cum vezi mai sus în clipul nostru. Folia este foarte importantă pentru a preveni oxidarea și mucegaiul. Lămâia și uleiul mențin pulpa de avocado hidratată și previn mucegăirea.

Astfel, jumătatea ta de avocado proaspăt se va menține bună de salată aproape o săptămână.

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei