CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Încearcă să cumperi, în aceeași zi, câteva banane proaspete și bine coapte, pe care le poți consuma imediat, dar și câteva banane mai crude, care se vor coace treptat în bucătărie. Este una dintre cele mai bune soluții să te bucuri de banane bune și delicioase o săptămână întreagă.

Ține bananele proaspete atârnate de codițe

Bananele crude se pot păstra în bucătărie, la temperatura camerei, dar nu oricum, ci atârnate de codiță. Substanțele hrănitoare înmagazinate în codiță vor ajunge treptat în pulpa fructelor și le vor ajuta să se coacă pe îndelete, fără să se strice.

Bananele bine coapte se țin la frigider

De îndată ce bananele s-au copt și sunt aurii și parfumate, este momentul să le transferi în frigider… dar nu oricum! Pune bananele într-o pungă de hârtie perforată în cutia pentru fructe. Este important să fie separate de alte legume și fructe, pentru a se păstra mai mult timp bune de mâncat, fără pete. Astfel le poți păstra și o săptămână.

Soluția extrema… banane la congelator

Dacă ai cumpărat mai multe banane bine coapte și îți este teamă că se vor strica înainte de a le consuma, mai bine le congelezi… dar nu oricum! Bananele se decojesc, apoi se pun fără coajă în folie alimentară la congelator. Le poți folosi pentru creme de prăjituri, iaurturi, salate răcoritoare de fructe sau shake-uri.