CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Descoperă câteva trucuri simple să scapi de mirosul pătrunzător de ceapă și de gustul iute, atunci când vrei să o consumi crudă cu brânză, cu salate, cu burgeri sau alte preparate aperitiv.

Apă cu gheață

Ceapa crudă este foarte sănătoasă, dar nu toată lumea suportă gustul iute și nici mirosul ei pătrunzător. Pentru a îndulci ceapa, fără să o fierbi sau să o prăjești, o poți ține o jumătate de oră în apă cu multe cuburi de gheață, după ce ai tăiat-o în rondele fine. Ceapa se scurge bine de apă și se folosește apoi la salate sau sandviciuri.

Sare și frăgezime

Ceapa crudă, ceapa roșie spre exemplu, folosită la salate, este mult mai bună dacă are un gust mai dulceag. Taie ceapa rondele, pune-o într-un bol, presară sare pe ea și amestecă puțin cu o lingură de lemn. Sarea taie din gustul iute și face textura cepelor mai fragedă. Trebuie doar să aștepți cam 15 minute.

Apă cu oțet pentru gustul iute

Când nu ai timp să aștepți, pune ceapa tăiată într-un bol cu apă și două linguri de oțet, adaugă și sare și pune bolul la microunde timp de 1 minut. Oțetul înmoaie ceapa, o face mai crocantă și fragedă și îndulcește gustul iute.