CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Bureții pentru machiaj sau bureții cosmetici sunt ușor de folosit și sunt concepuți special pentru zonele delicate ale feței, pentru pomeți, pentru nas sau pentru pleoape. De multe ori aplicăm mult mai bine anumite produse cosmetice cu bureții, decât cu pensulele.

Burețeii sunt recomandați pentru fondul de ten și pentru pudră, pentru fardul de obraz și iluminator. Dar sunt folosiți și pentru fardurile de pleoape atunci când vrei să obții anumite efecte de culoare.

Bureții pentru machiaj trebuie curățați în profunzime

Însă, textura lor pufoasă, adună și reține fardurile, crema de față, fondul de ten și umezeala, în același timp cu celulele moarte de pe ten și bacteriile de la suprafața pielii.

În interiorul bureților, chiar dacă nouă ni se par curați, se dezvoltă tot felul de microbi care vor dăuna pielii. De aceea, este recomandat nu doar să îi speli superficial de fardurile adunate la suprafață, ci să îi cureți în profunzime și să îi igienizezi corect.

Iată și trei soluții rapide prin care îi poți curăța foarte bine, oricât ar fi de murdari sau de groși.

Apă fierbinte, lămâie și săpun

Așa cum vezi în clipul nostru, cea mai simplă și rapidă soluție să cureți bureții pentru machiaj în profunzime este să îi lași la înmuiat în apă fierbinte și un săpun delicat pentru ten. Adaugă și câteva picături de zeamă de lămâie, deoarece acidul din lămâie degresează și îndepărtează uleiurile și pigmenții de farduri.

După ce stau la înmuiat cel puțin 15 minute, bureții se freacă ușor între degete și se curăță cu un jet de apă caldă. Se mai adaugă săpun lichid dacă este necesar.

Apă fierbinte și săpun antibacterian

În loc de lămâie și săpun pentru ten poți folosi săpun antibacterian. De asemenea, bureții trebie să stea la înmuiat în apă fierbinte și săpun pentru a se curăța bine fondul de ten și farudurile cremoase care s-au adunat în textura lor.

Apă, microunde și soluție micelară

Știm cât de bine curăță cosmeticele apa micelară. Pune bureții cosmetici într-un bol cu apă, încălzește timp de 2 minute la microunde la temperatură medie și lasă-i câteva minute să se înmoaie.

Apoi pune apă micelară pe bureți și freacă-i ușor între degete până când se curăță urmele de farduri.

La final, clătește bureții pentru machiaj cu un jet de apă caldă și lasă-i să se usuce la soare.

!!! Atenție: nu folosi bureții cosmetici decât după ce s-au uscat bine la soare sau la temperatura camerei.

imagine și foto: Adina Zamfir/ Libertatea pentru femei