CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Iată cum poți salva florile din ghivece dacă sunt atacate de mucegai. Soluțiile propuse de noi sunt simple, ieftine și deja le ai în casă. Dar este important să le aplici chiar de la începutul iernii, dacă vasele tale cu flori sunt aduse la interior, în casă, unde este mai cald și se înmulțesc ciupercile.

Păstrează pământul din ghivece bine aerisit

Ai grijă să nu uzi prea des florile din ghivece, dacă le ții în casă, iarna. Umezeala excesivă și căldura favorizează mucegaiul care poate ataca rădăcinile fără să îți dai seama și, în câteva zile, plantele pot muri.

Udă florile în mod regulat, după ce s-a uscat bine pământul și sapă ușor la suprafața ghiveciului cu o furculiță, să fie bine aerisit.

Soluții naturale împotriva mucegaiului la florile din ghivece

Bicarbonatul de sodiu

Sapă pământul de la suprafața ghiveciului și îndepărtează-l ușor, fără să ajungi la rădăcini. Pregătește într-un bol pământ pentru flori peste care presară o linguriță de bicarbonat și amestecă bine. Pune acest pământ în ghiveci și tasează ușor. Bicarbonatul previne apariția mucegaiului.

Oțet pentru plantele acidofile

Lasă pământul din ghivece să se usuce bine de tot timp de o săptămână. După ce s-a uscat bine pământul, pregătește o soluție din 500ml de apă și 100ml de oțet și pulverizează solul din ghivece, dar numai la plantele care suportă aciditatea precum camelia, gardenia, anthurium, violetele africane, gloxinia, cala, bromeliile sau orhideele.

Scorțișoară parfumată

Știai că scorțișoara este bine tolerată de plante și combate mucegaiul la florile din ghivece? Pur și simplu, pulverizează jumătate de linguriță de scorțișoară deasupra pământului din ghivece și sapă ușor cu o furculiță.

Folosește pudra de scorțișoară de două ori pe lună și vei scăpa de mucegai fără niciun efort.

De folos sunt și granulele de perlit care controlează umiditatea din ghivece și mențin pământul bine afânat.

foto: Shutterstock