Acționează imediat!

Petele de iarbă ies mai ușor dacă le cureți imediat ce ați ajuns acasă. Prima soluție este și cea mai simplă, compusă din apă rece și oțet alb din vin. Folosește cele două lichide în părți egale și lasă haina pătată de iarbă să se înmoaie bine în oțet aproximativ 10 minute.

Apoi presară petele cu un detergent pudră pe bază de oxigen activ și freacă bine folosind o perie moale umezită în apă caldă. Pe măsură ce detergentul acționează, vei vedea că petele încep să dispară. Nu îți mai rămâne decât să pui haina la spălat alături de celelalte și va fi ca nouă.

Această metodă este excelentă și pentru hainele albe, și pentru cele colorate, dar mai ales pentru hainele pe care nu ai voie să folosești înălbitor.

Detergentul de vase combate petele de iarbă

Înmoaie zona pătată de iarbă cu apă caldă și pune câțiva stropi de detergent lichid de vase, apoi freacă ușor cu un burete fin în sens circular, să nu scămoșezi haina. După ce ai scăpat de pată, pune imediat haina la spălat cu detergentul tău obișnuit la temperatura de 70 de grade Celsius.

De asemenea, poți folosi detergent pe bază de oxigen activ să fii sigură că petele nu vor mai ieși deloc la iveală, după ce haina se usucă.

O soluție pentru petele cele mai încăpățânate

Dacă petele de iarbă nu vor să iasă cu oțet, atunci este cazul să folosești o combinație mult mai eficientă, dar numai pentru rufele albe. Amestecă o jumătate de ceașcă de clor, jumătate de ceașcă de apă oxigenată și un sfert de ceașcă de apă rece. Lasă zona pătată cu iarbă să se înmoaie bine în această soluție.

Ai grijă să deschizi larg geamul de la baie când pregătești această combinație sau să îți protejezi nasul cu o mască obișnuită din tifon. Vaporii de clor, stimulați de apa oxigenată, pot provoca alergii și iritații, dacă ești sensibilă.

sursa foto: Shutterstock