CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Apa, oțetul și cremele de calitate îți protejează cizmele să reziste mai multe ierni, oricât de des le-ai purta. Este foarte important să îți cureți încălțămintea din piele de fiecare dată după ce o folosești. Noroiul, apa amestecată cu sare și zăpada deteriorează pielea, apar riduri și crăpături care nu mai pot fi reparate ușor.

Apă și oțet pentru depunerile de sare

Curăță încălțămintea cu o soluție foarte slabă din apă rece și oțet, să se dizolve bine sarea și mineralele din zăpadă care deteriorează pielea. Șterge apoi cu o lavetă curată și uscată și păstrează cizmele sau ghetele într-un loc bine aerisit, să se usuce. Nu le pune lângă sobă sau lângă un calorifer, pentru că pielea se usucă și crapă mai repede dacă este ținută lângă o sursă de căldură.

Fixativ pentru păr

Înainte de a ieși din casă, după ninsoare, este bine să pulverizezi un strat subțire de spray antiumezeală. Se găsește în magazinele de încălțăminte și protejează pielea să nu absoarbă apa. În locul lui poți folosi și fixativ pentru păr. Este la fel de eficient, dar nu este bine să îl folosești prea des. O dată la câteva săptămâni este de ajuns. Și nu uita să ștergi bine de noroi și de zăpadă cizmele când te întorci acasă.

Cremele pentru mâini protejează cizmele

Orice cremă pentru mâini, dar mai ales cele cu un conținut bogat de lanolină, este foarte bună și pentru întreținerea cizmelor iarna. După ce le ștergi bine de apă și le lași aproximativ o oră să se usuce la temperatura camerei, aplică un strat subțire de cremă și freacă bine cu o lavetă de bumbac. Protejează cizmele cu o cremă bună și vor avea viață mai lungă dacă sunt bine îngrijite!

sursa foto: 123rf.com