Plantele de cameră se umplu de praf la fel ca mobila sau covoarele din casa ta. Și au nevoie de ajutor să fie curățate periodic, dar mai ales primăvara, dacă le scoți în balcon. Numai că un duș rapid cu ape de la baie, plină de clor și săruri, nu este deloc o idee bună. După câteva ore vei vedea pe frunzele orhideelor și a celorlalte plante pete albe de săruri care le dăunează.

Apă oxigenată pentru frunzele cărnoase și lucioase

Folosește un amestec de părți egale de apă oxigenată și apă dedurizată să cureți frunzele tuturor plantelor de mari dimensiuni, mai ales dacă sunt cerate și au un aspect lucios. Această soluție va îndepărta straturile vechi de praf și va da un luciu deosebit frunzelor frumoase, mai ales pentru frunzele orhideelor, care sunt destul de pretențioase.

Coaja de banană

Și coaja de banană, delicată și moale, este potrivită să cureți frunzele mari de ficus, orhidee, yucca, croton sau planta umbrelă. Partea interioară a cojilor de banană este catifelată, nu dăunează deloc frunzelor, și adună praful ca un magnet, fără să se mai împrăștie prin cameră.

Apa de ploaie

Dacă ai ocazia, adună apă de ploaie într-un recipient, filtreaz-o cu ajutorul unui tifon și folosește-o deopotrivă să uzi plantele și să le faci un duș revigorant. Folosește o sticlă cu pulverizator să stropești plantele din abundență cu apă de ploaie, să se curețe bine praful de pe ele, și apoi lasă-le să se usuce într-un spațiu bine luminat și călduț.

sursa foto: 123rf.com