Caută prețul per kilogram

Dacă oscilezi între produse ambalate și produse la kilogram, caută prețul per kilogram. Alege produsul care este cel mai convenabil, pentru că de multe ori plătim mai mult ambalajul decât conținutul. Spre exemplu, brânza sau mezelurile s-ar putea să fie mai ieftine la raionul la care se vând la kilogram, decât pe rafturi, unde stau frumos ambalate, dar costă mai mult. Astfel, o să cheltuiești mai puțin pentru același produs preferat.

Nu ocoli produsele congelate

Multă lume nu știe că diverse specialități de carne, pește sau mezeluri aduse din import sunt congelate pentru a rezista transportului și apoi decongelate pentru a fi vândute ca produse proaspete. În realitate, produsele congelate prin metode moderne și rapide care păstrează nutrienții și vitaminele, sunt la fel de bune ca cele proaspete. Poți cumpăra o cantitate mai mare, când găsești o ofertă bună, și le poți păstra la congelator.

Uită de branduri

Dacă te numeri printre cei care cumpără numai produse de brand pentru că au impresia că acestea sunt de calitate, te înșeli. Brandul cere bani în plus pentru marcă, ambalaj și reclamă. Alături, poți găsi un produs la fel de bun, dar mult mai ieftin. Citește cu atenție eticheta și încearcă și alte produse locale, chiar dacă nu sunt faimoase.

Cumpără produse de sezon

Nu cumpăra ardei grași în ianuarie! Te costă cât o oală întreagă de ciorbă. Cumpără câteva kilograme de ardei luna asta și pune o bună parte din ei la congelator, tăiați cubulețe, pentru ciorbele de iarnă. Te va costa în jur de 4 lei kilogramul. Ideea este să cumperi produse de sezon pentru că astfel cheltuiești mai puțin. Profită acum de fructe, de pepeni, de vinete și ardei, de toate legumele și verdețurile pe care le găsești din abundență la supermarket și care au preț mai mic.

sursa foto: 123rf.com