Iată cum poți să ”dregi” humusul din comerț să îl consumi cu plăcere în zilele de post și nu numai. Humusul este o pastă fină din năut fiert și pastă din semințe de susan. Totul este fiert, bine pasat și amestecat cu ulei de măsline, usturoi și suc de lămâie.

Acestea sunt ingredientele de bază din rețeta clasică, după care se face și humusul din comerț. Doar că nu toți producătorii reușesc să facă un humus delicios. Iată trei ingrediente speciale pe care le poți adăuga acasă pentru a da mai multă savoare pastei de humus.

Lămâie și sare

De cele mai multe ori, humusul din comerț este făcut cu ingrediente care înlocuiesc zeama de lămâie. Acasă, tu poți adăuga puțin ulei de măsline și zeamă proaspătă de lămâie, să îi dai un gust mai acrișor și mai savuros.

Pastă de usturoi cu pătrunjel

În mod surprinzător, pătrunjelul dă un gust foarte bun pastei de humus, în lipsa unor ingrediente speciale orientale, cum ar fi zatarul. Zdrobește câțiva căței de usturoi, toacă mărunt câteva frunze de pătrunjel și freacă-le bine într-un mojar.

Adaugă pasta de usturoi cu pătrunjel la humus și va fi de-a dreptul delicios.

Iaurt grecesc și lămâie

Iaurtul cremos din lapte de capră în stil grecesc face orice pastă și sos mult mai bune. El îl adaug în muștar și în maioneză.

Amestecat cu puțină zeamă de lămâie va fi excelent pentru humusul din comerț pe care îl face mai fin și mai savuros.