Cum se curăță corect puloverele groase

Le poți spăla cu un program special pentru puloverele de lână la mașină. Folosește doar detergent lichid, de bună calitate.

Fiecare pulover, fustă sau pantalon din stofă groasă este bine să fie spălat într-o față de pernă albă, din bumbac, sau într-o plasă fină ca tulul. În felul acesta, hainele nu se vor scămoșa la spălat.

La final folosește unul sau două prosoape groase pentru a absorbi umiditatea în exces și întinde-le apoi pe un grătar în aer liber, la soare. Nu le lăsa la uscat atârnând pe sârmă, pentru că se vor lungi sau lăbărța.

Cum să repari manșetele lărgite

Dacă gulerul sau manșetele unor pulovere s-au lărgit, înmoaie-le în apă fierbinte cu foarte puțin balsam de rufe, stoarce-le prin presare într-un prosop și usucă-le imediat cu uscătorul de păr.

Aerul fierbinte va strânge firele și manșetele vor arăta ca la început.

Cum se curăță petele de grăsime

Dacă ai pătat puloverul din lână sau din bumbac cu grăsime, se curăță mai ușor decât credeai. Acestea sunt materiale care absorb grăsimea, dar totodată sunt ușor de degresat.

Înmoaie petele de grăsime cu o soluție din apă călduță și detergent lichid de vase. Folosește un burete fin să cureți puloverul pe ambele fețe în zona pătată. Apoi clătește bine cu apă rece.

La final, stoarce zona umedă prin presare între două prosoape groase de bumbac și lasă puloverul să se usuce în aer liber, pe un grătar.

Pont!

Înainte de a le purta din nou, pulverizează fixativ pe puloverele pufoase să nu se mai scămoșeze.

sursa foto: 123rf.com