CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Se știe că poți folosi cojile de ouă la compost, pentru plante, dar și în combinație cu miere și lămâie, pentru un aport natural de calciu. Pune cojile de ouă la congelator, nu le mai arunca la gunoi, și descoperă câteva utilizări bune pentru ele.

Cum se țin cojile de ouă la congelator

Ori de câte ori folosești ouă, spală bine cojile cu apă caldă, să nu mai rămână deloc urme de albuș sau urme din membrana albă care protejează conținutul ouălor. Lasă cojile să se usuce la temperatura camerei câteva ore și apoi presează-le în pungă și pune-le la congelator. Bine presate, cojile nu ocupă deloc mult spațiu, dar îți vor fi utile mai târziu.

Cum să folosești cojile congelate de ouă

  1. Poți mărunți foarte fin cu un robot de bucătărie cojile congelate, le poți amesteca cu miere și un strop de lămâie, pentru o gustare dulce și bogată în calciu natural, pe care organismul îl asimilează mai ușor decât din diverse suplimente alimentare.

2. Folosește cojile de ouă congelate să cureți blenderul și să ascuți lamele din acest robot. Pe măsură ce se mărunțesc la viteză mare, cojile de ouă curăță bine pereții blenderului de mici resturi de la fructe și legume, și totodată ajută la ascuțirea lamelor de oțel.

3. Odată congelate, cojile de ouă pot fi mărunțite mult mai bine și foarte fin la robot. Astfel, le poți pune în pământul din ghivece, câte o linguriță pe lună, pentru a le asigura plantelor un aport de nutrienți și de minerale pe care nu îl pot lua din alte surse.