Apa oxigenată pe care o ții în sertarul cu medicamente este un foarte bun dezinfectant pentru haine, pentru prosoape și lenjerii. În plus, nu este la fel de toxică precum clorul. De aceea, este bine să folosești apa oxigenată când speli rufe, mai ales în această perioadă în care trebuie să menținem o igienă strictă din cauza epidemiei de coronavirus.

Apa oxigenată, de ajutor pentru hainele albe

Această soluție este binecunoscută pentru proprietățile ei de albire, de aceea se folosește fără restricții pentru hainele albe, dar și pentru hainele care nu se pot decolora. Apa oxigenată distruge cea mai mare parte a microbilor care persistă pe haine, scoate petele de transpirație, albește hainele și înviorează culorile hainelor colorate. Trebuie doar să faci un test pe hainele colorate într-o zonă ascunsă, să vezi dacă nu se decolorează la contactul cu apa oxigenată.

Ce pete poate curăța apa oxigenată sau peroxidul de hidrogen

Chiar dacă este un înălbitor mai slab decât clorul, apa oxigenată poate curăța petele de sânge, de polen, de transpirație, petele de iarbă… dar și petele lăsate pe hainele deschise la culoare de la alte haine de culori închise. Înmoaie petele de pe haine cu apă oxigenată, așteaptă o oră și apoi pune-le la spălat.

Dezinfectează mașina de spălat

După o vreme, toate mașinile de spălat dezvoltă mucegaiuri în zone ascunse, unde nu poate fi curățat, spre exemplu între cuvă și pereți sau pe furtunul de evacuare. De aici vin și mirosurile grele. Pune două căni de apă oxigenată în compartimentul pentru înălbitor și pornește mașina să spele fără rufe pe cel mai scurt program. Apa oxigenată va dezinfecta cuva și va combate mirosurile neplăcute.

Apa oxigenată, ideală pentru prosoape și lenjerii

Folosește apa oxigenată când speli rufe îndeosebi pentru rufele de corp, pentru prosoape, lenjerii și șosetele albe. Nu este nevoie să mai adaugi balsam, ba chiar nici nu este indicat. Pune la înmuiat prosoapele și cearșafurile într-un lighean cu apă călduță și adaugă o cană de apă oxigenată. Lasă-le să se înmoaie o oră, apoi spală-le la mașină fără balsam, doar cu un detergent lichid de bună calitate. Vei vedea diferența! Vor fi mai pufoase și un pic mai albe, iar mirosul lor va fi proaspăt mai multă vreme.

Citește și ce alte utilizări mai are apa oxigenată!