Periuța de dinți este un focar de bacterii și viruși, care se înmulțesc de la o zi la alta de ordinul milioanelor. Dacă ai avea ocazia să privești o periuță de dinți la microscop, ai fi uimită de varietatea microbilor care cresc în colonii prospere printre perii de plastic. Asociația Națională a Dentiștilor recomandă să ne schimbăm periuțele de dinți la fiecare trei luni și să le dezinfectăm săptămânal. Iată 3 metode prin care poți curăța peria de dinți mult mai simplu decât ai crede. Alege una dintre ele care ți se pare mai convenabilă.

  1. Lasă periuța de dinți la înmuiat în apa de gură peste noapte, dacă folosești apă de gură pe bază de alcool. Folosește pentru acest lucru un pahar îngust și înalt din sticlă, pe care îl poți curăța ușor după ce iei periuța de dinți.
  2. Poți folosi și apă oxigenată pentru a dezinfecta periuța de dinți. Este una dintre cele mai ieftine și sigure soluții de dezinfectat obiectele pentru uz cosmetic. Lasă periuța de dinți câteva ore în apă oxigenată și clătește-o bine cu apă rece înainte de a o folosi.
  3. Fierbe apă și ține periuța de dinți trei minute cât timp apa clocotește. Este, poate, cea mai eficientă metodă, deși va înmuia periuța și nu va mai fi la fel de eficientă pentru îndepărtarea tartrului.

Dacă folosești o periuță electrică, capetele cu peri sunt ușor de înlocuit, astfel că pot fi scoase de pe mâner și dezinfectate cu aceleași soluții de mai sus.

sursa foto: 123rf.com