Legumele sunt mai scumpe pe timp de iarnă și, dacă tot cheltuiești mai mulți bani, e bine să știi și cum să le păstrezi mai mult timp în frigider. Iată trei metode ingenioase și ieftine care te ajută să mănânci legume proaspete toată săptămâna.

Înainte de a stoca legumele proaspăt cumpărate în frigider, spală bine cutiile de depozitare cu apă caldă și detergent de vase. Clătește-le cu apă din abundență și apoi pulverizează puțin oțet alb să distrugă orice urmă de mucegai sau bacterii. Lasă cutiile să se usuce, apoi pune-le înapoi în frigider. Iată ce trebuie să faci înainte de a adăuga și legumele.

Legumele se păstrează separat

Cea mai bună metodă de a păstra legumele proaspete mai mult timp este să le depozitezi separat, astfel încât să nu se atingă. Curăță bine frunzele și codițele ofilite și pune legumele pe soiuri în pungi perforate, din plastic sau din hârtie. Dacă o parte din legumele cumpărate sunt deja infestate cu mucegai sau ciuperci, vei preveni astfel îmbolnăvirea celorlalte. Dar ține cont că pungile trebuie să fie perforate, astfel încât legumele tale să respire și să se păstreze uscate.

Folosește bureți să absoarbă umezeala

Legumele ținute în frigider se strică mai repede din cauza umezelii. Pentru a preveni acest lucru, folosește bureți subțiri pentru spălatul vaselor sau lavete absorbante. Pune bureții pe fundul cutiilor pentru legume și apoi adaugă morcovii, țelina sau fructele cumpărate. Bureții vor absorbi umezeala, iar legumele tale vor rezista aproape de două ori mai mult decât în mod obișnuit.

Șervețele din hârtie pentru verdețuri

Dacă nu consumi prea curând salata, mărarul sau pătrunjelul proaspăt, învelește-le în șervețele de hârtie cu grijă, fără să le strivești. Hârtia va absorbi umezeala de pe frunze și se vor păstra proaspete cel puțin cu două sau trei zile mai mult decât de obicei.

sursa foto: 123rf.com