Mască exfoliantă cu căpșune

Dacă ai tenul gras sau cu puncte negre, încearcă o mască cu căpșune, care face minuni, grație acidului citric cu efect astringent. Combină 8 căpșune cu 3 linguri de miere și amestecă-le bine până ajung la consistența unei creme omogene. Aplică masca pe fața curată, evitând zona conturului ochilor. Lasă să acționeze 15 minute și apoi clătește bine cu apă rece. După ce orice urmă a fost ștearsă, folosește crema ta de față pe care o utilizezi în mod obișnuit

Mască hidratantă cu căpșune

Amestecă trei căpșune cu două linguri de iaurt până obții o cremă. Aplic-o pe față, evită zona din jurul ochilor și las-o să acționeze între 10 și 20 de minute. Clătește apoi cu apă călduță! Această combinație este perfectă pentru a reda luminozitatea tenului și pentru hidratarea pielii.

Citește și – 3 măști cu miere pentru gât și decolteu

Tratament cu căpșune împotriva cearcănelor

Oboseala, stresul sau somnul insuficient pe durata nopții își pun amprenta imediat asupra tenului. Dacă dimineața te trezești cu pungi sub ochi sau cearcăne vizibile, ai la îndemână o soluție foarte simplă pentru atenuarea acestora. Căpșunele au proprietăți antiinflamatorii, așa că pot deveni aliatul tenului tău obosit. Taie câteva feliuțe de căpșune proaspete și aplică-le în zona din jurul ochilor. Lasă-le să acționeze 10 minute, maximum un sfert de oră și vei vedea efectele imediat. Clătește bine fața cu apă rece, aplică produsele de îngrijire pe care le folosești dimineața și ești gata pentru o nouă zi!

Foto: 123rf

Citește și – 5 pași obligatorii când aplici masca de față