CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Dacă ai păr deteriorat și cu aspect electrizat, cel mai probabil există câteva lucruri pe care faci, fără să îți dai seama de impactul lor asupra podoabei tale capilare. Află ce să NU faci pentru un păr sănătos. Folosești produsele de îngrijire adecvate tipului tău de păr, nu exagerezi cu instrumentele de styling și urmezi o rutină atentă. Dar părul tău tot nu arată pe cât de bine ți-ai dori.

Citește și: Cum te ajută suplimentele naturale să trăiești sănătos

3 lucruri pe care să NU le faci pentru un păr sănătos:

1. Nu îți coafa părul ud

Răbdarea este esențială, mai ales când vine vorba de coafare. Dacă părul tău este încă umed nici nu ar trebui să îți treacă prin minte să îl expui la instrumente de styling. Așteaptă ca acesta să fie uscat măcar în proporție de 70% înainte de a-l coafa. Altfel riști să îl deteriorezi!

Citește și: Cum îți speli părul corect? 5 pași simpli pentru păr sănătos și strălucitor!

2. Nu îți peria părul ud fără a folosi un produs leave-in

Indiferent de textura părului tău, este important să folosești un produse leave-in (fie sub formă de balsam, spray sau cremă). Sau un pieptene cu dinți rari. Nici într-un caz nu este o idee bună să îți periezi părul când acesta este încă umed. Un produs leave-in acționează asemeni unui tratament. Lasă părul moale, ajută la descurcarea lui și oferă nutrienți care îl întăresc și îl fac mai elastic.

3. Lucruri pe care să NU le faci pentru un păr sănătos:  Nu neglija sănătatea scalpului

Un lucru pe care multă lume nu îl realizează? Un scalp sănătos este esențial pentru un păr mai puternic și mai strălucitor.  Așa că oferă-i atenție și o îngrijire specială. Cel puțin o dată pe săptămână ar trebuie să folosești un produs special conceput pentru curățarea scalpului. Un pas care face diferența pentru părul stresat şi supraîncărcat cu produse de styling şi reziduuri.

Factorii nocivi precum căldura, frigul sau substanțele chimice, sunt predispuși să încalce bariera  protectoare a scalpului, penetrând pielea. Acesta reacționează, prezentând inflamații, roșeață, mâncărimi și tensiune.

Sursa foto: 123rf.com