Unele materiale ciudate pentru pisica ta sunt greu de suportat

Poate că ai observat sau nu, dar pisica ta se sperie de unele texturi. Folia de aluminiu, suprafețele lucioase, suprafețele lipicioase, covorașele cu peri aspri, care îi înțeapă lăbuțele se numără printre lucrurile pe care le urăște pisica ta, oricât de răbdătoare și dresată ar fi.

Ea se va feri de aceste suprafețe, va sări speriată sau va refuza să calce pe ele. Nu este bine să o obligi, pentru că va fi deosebit de stresată.

Costumașele haioase de Crăciun

Pe tine te amuză să îți deghizezi pisica în Crăciuniță, dar în mod sigur ei nu îi place. Pisicile nu suportă să aibă vreo parte a corpului acoperită. Nu suportă nimic pe cap sau pe burtică. Pentru ele este un stres foarte mare, chiar dacă stau de frică să le îmbraci.

Interacțiunea cu străinii

Pisica ta nu trebuie obligată să accepte mângâierile unei persoane străine. Interacțiunea cu străinii este un stres pentru ea. Așteaptă să se acomodeze și să ceară singură atenție din partea respectivei persoane. Un străin va fi întotdeauna pe lista cu persoane pe care le urăște pisica ta dacă acesta insistă să se apropie de ea.

Pisicile se acomodează greu cu schimbările, cu persoanele sau cu animalele străine. Mai întâi, ea trebuie lăsată să miroasă hainele, picioarele și mâinile unei persoane străine, apoi lăsată să se apropie când dorește ea. Dacă este jucăușă, probabil va căuta un partener de joacă și în persoana respectivă. Dacă nu, se va acomoda mai greu!

foto: 123rf.com