Știi deja cât de bun este laptele pentru sănătatea ta și pentru tratamentele cosmetice pe care le poți face în casă. Dar laptele te mai poate ajuta să repari câteva lucruri la care nu te-a fi gândit niciodată. Iată cum!

Cu lapte poți repara hainele pătate de cerneală

Dacă ți-ai pătat cămașa sau rochia preferată cu cerneală și vrei să încerci să remediezi greșeala, înmoaie hainele imediat în lapte dulce. Lasă-le la înmuiat câteva ore sau chiar o zi întreagă, apoi spală haina și freacă bine pata cu un detergent de calitate. După ce se usucă vei vedea că pata de cerneală a dispărut!

Redă frumusețea ceștilor de cafea

Se întâmplă adesea ca ceștile sau cănile din care bei de obicei cafeaua sau ceaiul să se păteze de la lichidele fierbinți. Apar crăpături foarte fine în porțelan și cafeaua intră în crăpături, fiind imposibil de spălat doar cu detergentul de vase. Dar te ajută laptele! Pune lapte dulce într-un vas adânc pe foc, pune înăuntru cănile și ceștile pătate și lasă-le să fiarbă în câteva clocote. Apoi stinge focul și acoperă vasul cu un capac. După câteva ore, scoate ceștile și clătește-le cu apă rece. Vei vedea că arată ca atunci când le-ai cumpărat.

Elimină zgârieturile de pe pielea lăcuită

Sandalele sau pantofii din piele lăcuită sunt eleganți și ne place tuturor să îi purtăm. Dar se zgârie și se mătuiesc ușor, după numai câteva purtări. De aceea, este bine să îi întreții cu lapte, cea mai ieftină și la îndemână soluție din casă. După fiecare purtare, curăță bine încălțămintea de praf și mizerie și lustruiește-o cu o lavetă moale înmuiată în lapte dulce. Insistă să lustruiești până când vezi că se estompează zgârieturile fine de pe suprafața lacului.

sursa foto: 123rf.com